Nešľachtené čosi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 31.7.2015 7:47
Spíše zkuste rovnou roub. Když se dostanete do oblastí, kde jsou okolo cest, můžete chutnat ovoce jednoho keře za druhým. Liší se raností, velikostí, chutí, barvou, vitalitou. Pár jich je při plném vyzrání "meruňkových", jiné jsou kyselé s hořkou slupkou, zrají od července do září. Okolo Břežan II (Český brod) je okolo cest sklepávají a vozí do palírny, určitě je to i jinde podobné. Obsah cukru v divokých zpravidla okolo 8% (šlechtěná Rumjanaja Zorka má okolo 14%).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.189 (?), 7.9.2015 9:08
Taky myrobalan, akorat jine barvy, jine chuti a jinych vlastnosti. Osobne bych moc s temito varietami neztracel cas. Pokud myrobalan, tak spise nejakou proslechtenou odrudu. Ale je otazka, co od tohoto ovoce lide cekaji, jestli na paleni, ci konzum. Na obe varianty jsou lepsi alternativy jak vyuzit misto pro potencionalni strom :)
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 7.9.2015 15:12
Pokud myrobalan, tak spise nejakou proslechtenou odrudu.
Nebo lépe ani to...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|