Třeba u Durancií se uvádí taktéž, že kvete poprvé za 6-8 let. Loni jsem dva nové stromky nasadil do květináče s tím, že je zasadím později. Obě vykvetly a měly plody.
Já si myslím, že všechny ryngle mají oproti švestkám pozdější nástup do plodnosti. Taky mám Oulinskou, a poprvé mi kvete až letos tak uvidím, co z toho bude. V minulých letech šla jen do listů a rostla jako o závod a sousedova ryngle nekvetla skoro 10 let, nakonec to v jeho případě skončilo pohlazením motorovkou a cestou do kotle.
Moje Z.R. má 10 let. V pěti letech prvních pár kvítků, další 3 roky stejně tak. Roub z ní odebraný v jejích 4 letech a aplikovaný na vrchol Stanley-od další sezony ovalený květy a nádhernými plody. Na tu Z.R. jsem v jejím 4 roku přidal zprava a zleva Althanovu, ta dalším rokem vykvetla a předvedla co umí. Teprve letos se vše jeví stejně nadějně. Možná pomohl loňský kopanec superfosfátem,SPCH.
To bude ono. Musíte mít nejvíce zelené hmoty ve spodní části nebo aspoň ve střední. Když se podíváte na stromek.měl by být třeba ve tvaru pyramidy, nebo nějaký kotel. Jestli bude vypadat jak pyramida postavená na špičku, pak bude jen růst bez kvetení.
Třeba moje Hanita na St.jul. kvete letos poprvé od výsadby v 2018, zatímco rouby z ní odebrané a naroubované jinde, už kvetou a plodí několikerým rokem.
Třeba u Durancií se uvádí taktéž, že kvete poprvé za 6-8 let. Loni jsem dva nové stromky nasadil do květináče s tím, že je zasadím později. Obě vykvetly a měly plody.