Nejlepší švestky na celou sezónu

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10484) - 70.240 (?)
30.3.2025 18:43

Já teda osobně nepohrdnu žádnou švestkou a to ani podřadnou Čačanskou najboljou, ale jinak jsem téhož názoru jako Jiří (FM), že totiž proti Domácí švestce jsou ty novější německé odrůdy jen "polotovary", nebo "festival slivek bez slivek", jak kdysi napsal. Jinak tomu vašemu seznamu nelze nic vytknout, jenomže já to beru pouze ze svého hlediska ochutnávače čerstvých plodů. Myslím, že různých vláken, kde se o těchto odrůdách dočtete, je tady víc než dost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 81.234 (?), 28.3.2025 23:22, zobrazeno: 308x

Dobrý den, 

prosím o kritické zhodnocení, případně vlastní zkušenosti, následujících slivoní. Šlo mi, asi jako každému druhému, o kombinaci odolnosti, úrodnosti a všestranosti. Seznam je řazen podle doby zrání.

Calypso (kallipso), topfive, ontario, chrudimská (Vaňkovka), čačanská rodna, toptaste, domácí, presenta. 

Oblast Haná, otevřenější S-J orientovaná zahrada, 220 m. n. m., úrodná černozem. 

Děkuji, Řezníček. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10484) - 70.240 (?), 30.3.2025 18:43

Já teda osobně nepohrdnu žádnou švestkou a to ani podřadnou Čačanskou najboljou, ale jinak jsem téhož názoru jako Jiří (FM), že totiž proti Domácí švestce jsou ty novější německé odrůdy jen "polotovary", nebo "festival slivek bez slivek", jak kdysi napsal. Jinak tomu vašemu seznamu nelze nic vytknout, jenomže já to beru pouze ze svého hlediska ochutnávače čerstvých plodů. Myslím, že různých vláken, kde se o těchto odrůdách dočtete, je tady víc než dost.

host - 234.149 (?), 3.4.2025 22:59

Hanita alebo Topfive sú velmi chutné nemecké odrody. Hanita má ale kyslejšiu šupku a niekomu to môže vadiť. Ale dužinu má velmi chutnú.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz