Nedávno nám Ivan popřál dobrú chuť s glyfosfátikom. Teď by se hodilo popřát nám dobrú chuť s pirimicarbem (2-(dimethylamino)-5,6- dimethylpyrimidin-4-yl- dimethylkarbamát). Myslím mně, panu Walterovi a Jirkovi.
jak kde, ale u nás mi připadá, že vos a sršní příliš není. Tak například na chalupě ve stodole jsem měl vloni v tuto dobu už asi 5 pěticentimetrových vosích hnízd, zatímco letos je tam jen jedno. Walter
Dobrý večer,
Máme strom čtvrtou sezónu, loni krásná úroda, letos bohužel mráz všechno spálil. V současné chvíli je strom celý ulepený černou lepkavou zasychajici tekutinou. Neumím rozlišit jestli je napaden msicemi nebo molicemi. Můžete prosím doporucit i mýdlo s vodou a olejem na náš problém?
Děkuji
Já bych použil klasickou chemii a netejral bych chudák strom ještě mýdlem a olejem. Jsou to mšice, ne molice. Jenom nedokážu pochopit, že jste nezasáhl dříve! Ta černá tekutina jsou šťávy, co vylučují mšice a na nich žijí černě (houby).
Myslivec myslí, že mydlář mydlí myš mýdlem. Petr z H "mydlí" zase stromy, ale je to tejrání? Kontroloval jsem ten účinek Prev-B2 a budu v těch postřicích pokračovat. Nezdá se, že by to bylo úplné placebo. Bude to jen pracnější.