Lipnická vloni poprvé "zaplodila" - donosila jeden plod, letos jsou tam jen asi čtyři květy. Roste opravdu dost bujně s typickým obloukovitým nasazováním větví, a to ji mám na podnoži Wavit.
Lipnická vloni poprvé "zaplodila" - donosila jeden plod, letos jsou tam jen asi čtyři květy. Roste opravdu dost bujně s typickým obloukovitým nasazováním větví, a to ji mám na podnoži Wavit.
Přišla mi letos brzy zjara, spodní větve vůbec nevyrašily, těch nelituji, mít korunu 40 cm nad zemí nebyl můj záměr. Ale celkově nulové přírůstky a zasychající špičky větví - zřejmě hálčivec višňový. Přitom Ontario vyhnalo metrové metly a Katinka taky přirostla.
Sazenice byla velmi pěkně tvarovaná a kořeny byly v pořádku. Zkusím zimní síru a pak ještě na jaře.
Jára Cimrman měl velice rád švestky, a každou pecku zasadil do země aby jeho kočovná družina nestrádala hlady. A protože hodně často jezdili do Lipníku, roste tam v okolí mnoho potomků těchto semenáčků. Jen stále říkával - doufám že z těchto pecek vzejde nějaká dobrá odrůda a pojmenují ji Cimrmanova švestka.