Kříženec broskvoňmandloň
|
|
 |
 |
host - 52.200 (?) 1.10.2006 21:30
Ahoj, nevim sice jak se jednotlive podnoze jmenuji, ale jezdim do okresu Nove Zamky, kde bydli jedem muj znamy pan Melisek v Radave. Ten pres 50 let roubuje, nebo ockuje broskve, merunky, ale i jine ovocne stromy na mandlon. Nejvice tak, ze naseje do radku mandlone, potom ockuje u zeme. Mel vzdy zdrave stromy, nedelaly mu otoky mizy a podobne. Chystal jsem se,ze si nekdy na jare zajedu pro tyto hotove stromky do Severoceskeho kraje, kde mame u Dube drsnejsi podnebi.Dean
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 214.218 (?), 4.7.2006 17:51, zobrazeno: 23150x
Nevíte prosím někdo o těchto podnožích a jejich použití pro meruňky?Snad prý jsou značeny jako BM VA1 a BM VA2.Chtěl bych zjistit kde jsou k sehnání a za jakou cenu.Děkuji všem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.200 (?), 1.10.2006 21:30
Ahoj, nevim sice jak se jednotlive podnoze jmenuji, ale jezdim do okresu Nove Zamky, kde bydli jedem muj znamy pan Melisek v Radave. Ten pres 50 let roubuje, nebo ockuje broskve, merunky, ale i jine ovocne stromy na mandlon. Nejvice tak, ze naseje do radku mandlone, potom ockuje u zeme. Mel vzdy zdrave stromy, nedelaly mu otoky mizy a podobne. Chystal jsem se,ze si nekdy na jare zajedu pro tyto hotove stromky do Severoceskeho kraje, kde mame u Dube drsnejsi podnebi.Dean
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.254 (?), 21.12.2006 21:32
Podnože pro broskvoně a meruňky
BM-VA-1 je kříženec broskvoňového semenáče x mandloně Sultan. Pochází z křížení z SŠ Valtice a je vhodná do vápenitých půd. Semenáčky jsou nevyrovnané a výpěstky na těchto podnožích mají rovněž různý růst.
BM-VA-2 (Kando) Výsledky ve velkých výsadbách na této podnoži ještě nejsou dostatečně vyhodnoceny.
Zkuste se optat na tel.: 326 329 456 nebo proplant@mybox.cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.132 (?), 29.8.2010 16:05
Příčinou nedostatku BM semených podnoží je nedostatek osiva, výhradním dodavatelem byla Seva Valtice, ne každý rok se urodilo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.48 (?), 29.10.2010 10:34
Dostala jsem jednu pecku broskvomandloně a nevím co s ní. Někde jsem četla, že do jara vyschne. Když ji ale zasadím tedˇ,tak mi v bytě nepřežije zimu. Poradíte mi někdo? Díky Vlasta
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 66.105 (?), 29.10.2010 18:18
S jednou peckou toho moc nenapěstujete. Můžete ji však snadno uchovat ve vlhkém písku v ledničce nebo v zimní zahradě při 2-8 st.. Na jaře snad sama pukne a vyklíčí. Taky ji můžete zakopat v květináči s pískem na zahradě. Takto přezimované (stratifikované) pecky se v dubnu na několik dní namočí ve vodě a zasijí. Mohou se i rozlousknout. Louskáček na ořechy je však na broskvomandli příliš slabý. Mimmo
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |