Jakou vybrat odrůdu na pálení?
|
|
|
|
host - 140.178 (?) 28.12.2016 22:32
Já Vám taky fandím. Už jen proto, že jste si to kvalitní ovoce bezesporu sami vypěstovali, že je k tomu asi vhodné a že se nejedná o nějaký odpad z nějakého velkoskladu nebo nedozrálý dovoz...
*
Znám teda ne příliš přímo osobně, ale spíše z netu, ty co na asijské speciality nedají dopustit.
Třeba saké apod. kde asiaté štěpí škroby na zkvasitelné cukry úplně jiným způsobem než je v naších končinách, a nejen v našich, zvykem.
(Je to přece jen jiná kultura..)
A ty mimo těch jejích pracovních á a kvasinek vnášejí do těch produktů i svou specifickou chuť. Nebo pachuť, záleží na chuti a úhlu pohledu a chuti.
*
Ale ten tomel obsahuje zkvasitelné cukry, žádné škroby, takže si myslím, že ho nemohli z hlediska naších chuťových preferencí těmi svými asijskými houbami a postupy nijak "zmršit" k obrazu svému..
Rafael.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.178 (?), 28.12.2016 18:57
Jeden sken k tomelům. Vypadá to velmi dobře a nadějně pro domácí výrobu. Na rozdíl od dýni a podobných nesmyslů...
Snad časem vyčenichám i něco z historické literatury. Ale v každém případě je to dobrý nápad s velkou náději na úspěch.
*
Lžínskou CENU nemá cenu komentovat. A i na těch jejích webových stránkách mi něco vadí. Nejen pár do očí bijících pravopisných a stylistických chyb.
(Běžně mi to nevadí, ale při prezentaci nějaké fa...)
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.230 (?), 28.12.2016 20:45
Pán Rafael, ďakujem za povzbudenie. S kamarátom Jozefom sme pravdepodobne jediní blázni z celej bývalej ČSSR blahej pamäti, ktorí to teraz skúšame. Hurmikaki (tomel) zrejme ten "palírenský" potenciál má, čo sa týka cukornatosti tak určite. Navyše hurmikaki máme z vlastnej úrody, prvá trieda. Aj na radu Miloša Vysloužila som tam napokon ten zákvas radšej dal (tých 3000Kč za pol litra ma trochu vydesilo) 😃. Stále si ale myslím, že naše obyčajné československé slivky, hrušky či jablká sú vhodnejším materiálom na vypálenie kvalitného destilátu. Uvidíme, možno to bude akcia "raz a dosť", ale chceme to skúsiť. Inak čo sa týka tých info z vašej fotky o kvalite čínskych vín, tak to som trochu skeptický. Kamarát Jozef totiž strávil v Pekingu pracovne vyše 3 roky a s mnohými čínskymi produktami (málokto takú možnosť má) som mal tú česť sa zoznámiť priamo "z prvej ruky". S Jozefom doteraz spomíname na sedmičku čínskeho saké (ryžové víno) - väčší sajrajt som v živote nepil. Ale povedali sme si že šikmookí predsa nemôžu nad Slovákmi v pijatike zvíťaziť a tak sme asi po 2 hodinách s vypätím všetkých síl s tým saké aspoň remizovali 😉. Dúfam že tá hurmikakovica bude iný level. Každopádne budem referovať. S pozdravom: IH. P.S.: V 20-litrovom súdku z morušového dreva máme od júla 2016 uloženú špičkovú jablkovicu. Ak to aj s tým hurmikaki nevyjde, tak toto by mala byť špica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.178 (?), 28.12.2016 22:32
Já Vám taky fandím. Už jen proto, že jste si to kvalitní ovoce bezesporu sami vypěstovali, že je k tomu asi vhodné a že se nejedná o nějaký odpad z nějakého velkoskladu nebo nedozrálý dovoz...
*
Znám teda ne příliš přímo osobně, ale spíše z netu, ty co na asijské speciality nedají dopustit.
Třeba saké apod. kde asiaté štěpí škroby na zkvasitelné cukry úplně jiným způsobem než je v naších končinách, a nejen v našich, zvykem.
(Je to přece jen jiná kultura..)
A ty mimo těch jejích pracovních á a kvasinek vnášejí do těch produktů i svou specifickou chuť. Nebo pachuť, záleží na chuti a úhlu pohledu a chuti.
*
Ale ten tomel obsahuje zkvasitelné cukry, žádné škroby, takže si myslím, že ho nemohli z hlediska naších chuťových preferencí těmi svými asijskými houbami a postupy nijak "zmršit" k obrazu svému..
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|