Jakou vybrat odrůdu na pálení?
|
|
|
|
host - 248.32 (?) 15.12.2015 21:27
Ze samotných Toptaste není slivovice moc aromatická -pokud se bavím na prof. úrovni. A také pokud ji nebudete mít možnost srovnat třeba s dobrou slivovicí z durancie s trochou pravých švestek, tak budete hodnotit pálenku z Toptaste kladně.
Toptaste byl reklamní tahák před cca. 7 lety, který vyšel na 100%!!
Má vysoký podíl dužniny vůči pecce a to je problém. O něco lepší je Haganta, i když je také velká - je to paradox. celkově i rodí více oproti Toptaste. Příští rok budu Toptaste kácet a zatápět s ním v krbu- úrody má mizerné a usychají konce letorostů.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.19 (?), 13.12.2015 19:58
budu rád, když napíše víc lidí :-)
díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.213 (?), 14.12.2015 9:27
Já teď zasadil 10 durancii a 10 toptasu (podnože Myrobalán, Wangheimova), místa mám ještě dost, asi tak na 10 stromů.
Tak asi šoupnu 5 stromu Gabrovské a 5 stromů te Čačanské rodné. díky moc
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.101 (?), 14.12.2015 18:50
Letos mám dva sudy samotných Toptastů, zatím ještě kvasí. Jsem zvědavý jaká bude slivovice.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 15.12.2015 21:27
Ze samotných Toptaste není slivovice moc aromatická -pokud se bavím na prof. úrovni. A také pokud ji nebudete mít možnost srovnat třeba s dobrou slivovicí z durancie s trochou pravých švestek, tak budete hodnotit pálenku z Toptaste kladně.
Toptaste byl reklamní tahák před cca. 7 lety, který vyšel na 100%!!
Má vysoký podíl dužniny vůči pecce a to je problém. O něco lepší je Haganta, i když je také velká - je to paradox. celkově i rodí více oproti Toptaste. Příští rok budu Toptaste kácet a zatápět s ním v krbu- úrody má mizerné a usychají konce letorostů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.213 (?), 16.12.2015 11:49
Zajímavé info o TopTastu, když si pročítám vlákno TopTaste, tak je tam většinou kladné hodnocení. tak uvidíme, jaké to bude u mě.
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.101 (?), 16.12.2015 18:55
S Toptatem mám zatím jen velmi dobré zkušenosti. Letos budu porovnávat slivovici z čistých toptastů a Durancií. Mám založené tři kvasy, Toptasty, Durancie a směs zbylých švestek-President, Domácí, Stanley, Wagenheimova, Gabrovská a Tuleu Gras. V minulosti v té směsi byl i Toptat, letos poprvé mám Toptasty samostatně. Z čistých Durancií pálím pravidelně, je to kvalitní jemná a pálenka ale není tak chuťově barevná jako z domácích nebo jiných pravých švestek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.35 (?), 27.5.2016 11:19
Zdravím,
už máte po koštu? Můžete se podělit o zážitek z čistých toptastů a čistých durancií pro porovnání.
Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.55 (?), 25.12.2016 19:44
Já to neznám, nikdy jsem to ovoce neviděl, nejedl a ani z něho nic nepil.
Ale pobavilo mně slovní spojení v souvislosti s tou netradiční surovinou a tím lihovarem:
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
|