Jakou mirabelku
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 12.3.2013 20:16
Nejste sám, taky občas běhám po zahradě s větvičkou ratolesti, nebo se štětečkem od stromku k druhému, abych nahradil slepé, líné včelstvo.Zatímco se takto pachtím nad novými odrůdami, čekaje dychtivě na první úrodu, tak včelky se toulají opodál a hodují na nektaru květu trav a květin, nejevíc moc zájmu o květy mých drahých stromků.
Melitopolski-těžko říct.Na webu lze najít oboje-tzn. broskvo,i meruňkošvestka,podle obrázku spíše na broskvo,ale to budete asi vědět lépe Vy.Chtělo by to pohledat na polských webech,a v registračních řízeních.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 12.3.2013 20:16
Nejste sám, taky občas běhám po zahradě s větvičkou ratolesti, nebo se štětečkem od stromku k druhému, abych nahradil slepé, líné včelstvo.Zatímco se takto pachtím nad novými odrůdami, čekaje dychtivě na první úrodu, tak včelky se toulají opodál a hodují na nektaru květu trav a květin, nejevíc moc zájmu o květy mých drahých stromků.
Melitopolski-těžko říct.Na webu lze najít oboje-tzn. broskvo,i meruňkošvestka,podle obrázku spíše na broskvo,ale to budete asi vědět lépe Vy.Chtělo by to pohledat na polských webech,a v registračních řízeních.
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?), 12.3.2013 23:42
U nas v Navsi hodne vcelaru svou cinnost ukoncilo... ne, ze by se jim nedarilo, ale mlade to nezajima a tech starych ubyva.Jedina sance je navstivit nejakeho vcelare a dat ul na vhodne misto do zahrady.Ale je pravdou, ze ten silny hukot v korunach stromu uz neni co byval... hodne mne prekvapilo, ze pribyva v korunach stromu hodne cmelaku a vcel samotarek.Asi jim zacnu delat hnizda.Predevcirem byly krokusy hojne navstevovane vcelstvem a ted zase takove ochlazeni... nejsem vcelar, ale asi takove vykyvy oslabuji roj a jeho zdravotni stav.
On ten Melitopolski bude asi Plumcot..zda se mi, ze drevo je hodne podobne merunce.Pluoty jsou vice podobne japonskym svestkam..takove sedostribrne.Ale kdo vi... Muze Plumcot opylit Pluot?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?), 14.3.2013 9:16
Tak jdu budovat... diky pane PP za inspiraci.Neco malo jsem si nastudoval a celkem mne zaujal vyrok pana profesora Marka Winstona na přírodovědecké univerzitě, který kdesi řekl věty: „Snížení počtu včel divoce žijících a jejich nahrazení umělým chovem včel medonosných je dobrým příkladem problémů, které si sami vytváříme přetvářením přírody zemědělskou činností a regulací škůdců, a dobrým příkladem toho, jak tyto problémy řešíme. Namísto abychom řešili problém přímo – a postarali se o ochranu a zvýšení počtu divoce žijících včel – vytvořili jsme nový, nepřirozený „opylovací průmysl”, který je nutný jen proto, že jsme změnili přirozený svět.“Asi neco na tom bude... az sve dilo dokoncim, tak tady dam foto.Ted uz mne budou sousedi povazovat za totalniho blazna.Sve prvni podezreni, ze nejsem asi normalni, pojali po te co jsem jim sdelil, ze pestuji krizence svestek a merunek.Doufam, ze nekdy zaplodi a dam jim okostovat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?), 14.3.2013 11:58
Jak clovek pozoruje tu prirodu kolem sebe a obcas si nekde neco precte, tak zjistuje, ze i nevedomky likviduje prirodu kolem sebe.Prikladem jsou ibisky syrske... kolik vcel pod temito krasne kvetoucimi keri zhyne.Importovane lipy v nasich sadech, ktere hubi cmelaky, jelikoz vlasne zemrou na otravu (obsahuji jedovaty cukr manozu).Tak proc nejit prirode na proti a neco malo pro ni udelat a bude to oboustranne vyhodne..
S tim ubytkem medonosnych vcel a narustem populace cmelaku a vcel samotarek, tak na tom neco asi bude.Loni jsem zaznamenal a jiz nekde jsem to tady i zminoval, ze tolik cmelaku v kvetouci korune tresne, jsem jeste nikdy nepozoroval.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|