Já bych řekl, že se tyto plody Vašim Malvazinkám vůbec nepodobají, pane Mikeši. Myslím těm ve vlákně Malvazinka. Zrání je zvláštní. Některé plody jsou zralé a některé ještě zelené (600 m.)
Já zůstávám u své oblíbené ČAČANSKÉ RANÉ. Sice poměrně rychle přezrává a moučnatí, ovšem plody jsou větší velikosti a v optimální zralosti jsou na ranou odrůdu velmi chutné.
Dobrý večer. Nerad obtěžuji, ale mám opět dotaz na tuto sudetoněmeckou raně dozrávající slivoň. Jak vidno, tak i sem již dorazila šarka. Myslím podle zvláštního vybarvování jednoho plodu, které se velmi podobá vybarvování JUBILEA napadeného taktéž. Nikoho nenapadá název odrůdy?
Plody bývají často i "oválné" a i ta kresba se u některých plodů vyskytuje. U Malvazinky jsem šarku zaznamenal sem tam jen na plodech, listy jsou čisté, dosti tmavě zelené.
Já bych řekl, že se tyto plody Vašim Malvazinkám vůbec nepodobají, pane Mikeši. Myslím těm ve vlákně Malvazinka. Zrání je zvláštní. Některé plody jsou zralé a některé ještě zelené (600 m.)
Chválení Katinky je asi nošením dříví do lesa, ale jak vidno, tak tropické léto její chuti prospívá. I drobné a částečně nezralé plody jsou super. Opravdu raná Domácí švestka, stejně jako Presenta pozdní, když ovšem dozraje.
Žádné chválení Katinky není nadbytečné. Zkuste s nimi uvařit knedlíky a upéct koláč. Zjistíte, že vhodnější odrůda není. A i když mu chybí nějaké to procento cukru pro vyšší výtěžnost destilátu, švestkové aroma rozhodně neschází.