Jak "důstojně vylepšit" slivovici
|
|
|
|
|
 |
 |
|
borax - Bronzový Zahrádkář (88) - 158.9 (?), 18.5.2010 20:25
Pokud není slivovice dobrá udělejte z ní třeba višňovku.Recept můžu na přání dodat.Další z možností je ji prodat někomu, kdo "Už toho vypil :-) "
Dobrou slivovici bych nechal zrát ve tmě a chladu tak 10 let a pak si jí "Namazal kolena :-) "zevnitř. Panímáma to zajisté pochopí...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 38.122 (?), 19.5.2010 12:43
Med se tam nesmí nalejt najdenou!!! Nezkvasí - asi to bude tím jak říkáte, že zabije kvasinky. Dával jsem s odstupem týdne. Soused prý zkoušel hruškovici, kam dal 30 litrů medu. Zeptam jestli ho tam nalil najednou nebo ne. Každopádně chutná skvěle :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.96 (?), 19.5.2010 13:20
Slivovice s takovým množstvím medu už ovšem není slivovice, nýbrž medovina, ve které je místo vody do kvasu přidána švestková šťáva. Nepochybuji, že když se povede, tak to může být dobré pití. Ale je to medovina. Medu by mi bylo líto. To, co je na něm hodnotné, se uvaří a zbude alkohol a nějaké to aroma. Výsledek bude mnohdy jistě velmi dobrá, jinak voňavá, ale medovina.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 74.233 (?), 20.5.2010 13:43
Já jsem k trnkám přidal na 50l jedno kilo medu a stejně to bylo moc. Jel jsem pálit při cukernatosti 6 a níž už to nešlo. Z 250l kvasu nateklo po naředění 28l 52% slivovice. Výsledek tedy parádní a to ještě nevykvasilo vše. Takže příští rok dám 1kg na 100l kvasu. Chuť je super má to něco do sebe a hlavně neškrábe v krku. Při větší koncentraci medu bych ho naředil, mírně převařil a přidal Dolské kvasinky, ale to už jsme u medoviny. Tolik mé zkušenosti
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 74.233 (?), 20.5.2010 13:44
slivovici jsem chtěl vylepšit sušenýma trnkama, ale myslím že bych jí spíše pokazil a tak jsme je snědli.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 251.161 (?), 21.5.2010 13:57
Jde o osobní choutky.Ať si každý udělá co mu chutná.Tedy zkuste. Do litru slivovice 8 plodů jalovinek a špetku máty.Nelekněte se jemně zelenkavé barvy asi jako zubrovka.Byla mi doporučena lžička medu, ale to mi nechutnalo.Pak jsem ji nedávál. Zdá se mi, že slivovice je jemnější a dech ne pak tak silně cítit. Zkusíte-li ať vam jde ke zdraví
|
|
 |
|
 |
|
|
 |