Herman
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 27.7.2023 12:04
Co bychom si bez pana MH počali. Já i pan 11.211. Pokud si chcete na nějakých švestkách pochutnat, pane MH, tak bych zvolil nějakou starou odrůdu, popřípadě z těch nových Katinku, Hanitu, Topfive, ale například ta ELIÁŠOVA to je lahodná pochoutka. Otázka je, kolik toho lze z takových odrůd vypěstovat s šarkou v "zádech". Letos je projevů na listech hodně, tak nezbývá, než věřit, že zůstane jen u toho.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 27.7.2023 12:04
Co bychom si bez pana MH počali. Já i pan 11.211. Pokud si chcete na nějakých švestkách pochutnat, pane MH, tak bych zvolil nějakou starou odrůdu, popřípadě z těch nových Katinku, Hanitu, Topfive, ale například ta ELIÁŠOVA to je lahodná pochoutka. Otázka je, kolik toho lze z takových odrůd vypěstovat s šarkou v "zádech". Letos je projevů na listech hodně, tak nezbývá, než věřit, že zůstane jen u toho.
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 27.7.2023 17:50
Se mnou stejně jako beze mě. S těma pár odrůdama co mám žádné divadlo nebude. Několik švestek i rynglí mám přiroubovaných, většina roste slušně i když jsou listy hodně šarkovité. Nejspíš příští rok by mohly některé kvést, nejranější mezi něma však zůstane asi Lapotica, takže bych toho Hermana i zkusil. MH
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 28.7.2023 9:15
To není pravda. Vidíš sám, jak to tady vypadá, diskuse k odrůdám žádná. Pan 11.211(49.56) by toho bez tebe už dávno nechal. Šarkovité listy jsou na Hermanu asi všechny, na plodech a v nich ani stopa. Předpokládám, že se starými odrůdami z Holovous to bude horší. Smeknout před Hermanem musím i v tom, že i přes velké množství plodů není snad žádný "jalový". V tomto ohledu má Herman lepší výsledky než Katinka, která je sice aromatičtější, ale v některých letech byla chuť hodně nevyrovnaná. Lepotice mám rád, ale často mohou zklamat v kvalitě. Hlavně ve vyšších polohách, někdy i tady.
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.38 (?), 28.7.2023 11:38
Zvažuji na podzim pořídit Herman na podnoži ZR /zelená ryngle/. Nechci mít velký strom jako na myrobalánu. Je to vhodná podnož?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|