Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.28 (?) 25.8.2023 11:46
No tak nic... Když to nejde, tak to nejde. Určitě má k tomu pan Petr vážný důvod. Jen jsem se zeptal, to snad můžu... Omlouvám se, jestli to bylo nevhodné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.28 (?), 25.8.2023 12:49
Pane Waltr, množné číslo jsem použil proto, že stejnou prosbu zde vyslovil pan Mičurin... snad i další. Ale chápu, že si to musí rozhodnout pan Petr... On taky myslím psal, že není zrovna zběhlý co se týče focení. Tak to bude na něm... snad se vyjádří.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 25.8.2023 12:55
Z toho co zde pan Petr z Pardubic píše mi vychází, že má na jednom stromě více odrůd a ten kdo podobné věci někdy zkoušel má představu, jak takový strom může, ale i nemusí vypadat, když na každé větvi roste něco jiného. Biegler
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.58 (?), 25.8.2023 13:11
Odhaduji, že i vy jen odhadujete, co PzP vlastně má. A ten kdo nezkoušel víceodrůdový multistrom, tak neví, jak to vypadá. Takže je zcela logické se zajímat krom plodů i o stromy, aby jeden věděl, na jak zapěstovaném stromě může takovou úrodu očekávat. Hlava mi nebere co tu všeci brojí proti zájmu o stromy? I na tom je snad něco špatně? To se mezi zahrádkáři nesmí? Nebo o co tu vlastně jde?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.28 (?), 25.8.2023 13:17
Tak jo, pane Bieglere. No tak nezbývá, než si představovat, jak to může, ale i nemusí vypadat... Co nadělám... nic. Když to nejde, tak to nejde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 25.8.2023 13:30
V každém případě může být na takovém stromě ovlivněně doba zrání i kvalita a velikost plodů. A co se týká řezu stromů, můžete nechat strom polopřirozenému růstu pouze s prosvětlovacím řezem a nebo řezat podle šablony. Ani jedna možnost není špatná. Je to každého věc a pokud například odrůda Haganta postupem času příchází o větve a je to i popsáno v pomologii, pak ty stromy také jsou takové jaké jsou. Biegler
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.8.2023 21:21
Vidím, že místo skvělé Hanity zase jen provokatér zapleveluje toto vlákno. Už jsem několikrát psal, že nemám hektarovou zahradu, takže se musím spokojit s tím, co mám. Tudíž s hustou výsadbou. Původně jsem chtěl neperspektivní odrůdy zrušit, ale nějak to nevychází. Budu rád anonyme 234.28, když řekneš, co jsi zač a přispěješ pěknými fotkami a zkušenostmi s odrůdou Hanita, o které je toto vlákno. Doufám, že po panu Waltrovi se nenechal otrávit různými "hovnivláčky" ani pan PP. Tímto ho zdravím, a samozřejmě i pana Bieglera.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.28 (?), 25.8.2023 21:46
Pane Petře, moc děkuji za vysvětlení, proč nemůžete vkládat fotografie vašich stromů. Holt hustá výsadba... to pak fakt nejde... Ještě jednou díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|