Něco podobného jsem už dlouho neviděl. Naposledy u Vlašky (Topinka, Jaroměř), která se díky takovým plodům musela zlikvidovat. Letos má "virová šarka švestky" dobrý rok a zařádí si, i když už se zdálo, že je na ústupu. Po Špendlíku, který předčasně opadal ještě nezralý, dostala zásah FELSINA (Vlaška x Ersingenská). Ovšem naroubovaná Vlaška z Vysočiny je čistá, ale hlavně je překvapivě čistý například Tolar, Dabrovická, nebo nádherná Zimmerova, což přímo udivuje. Na jiných odrůdách je vidět, že mají problém, například při vybarvování plodů jsou na slupkách mapy a skvrny. Například u vyfocené Althanovy renglódy, nebo jsem si toho všiml u Haganty. Taková Azura má flekaté jen listy, ale plody vybarvují bez map. Asi nezbývá, než Felsinu ohodnotit v chuti Jofely, jestli bude někdy za něco stát.