Falešný Dapple Dandy
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.62 (?), 12.9.2019 9:36
Dokládám fotografií svůj předchozí příspěvěk Flavoru Supreme jenž včera spadnul ze stromku.Tato žlutá kulička o průměru 3cm neodlučitelná od pecky je podle pana Venuty z Kadova Flavor Supreme.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 12.9.2019 12:25
Nepodrůstla Vám podnož? Někdy, když je odlehlá zahrada a navštěvuje se občas, se to může stát. Vypadá to na plod myrobalánu, tedy plod podnože. P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.62 (?), 13.9.2019 7:22
O tyto dvě premiové odrůdy jsem se pečlivě staral a sledoval takže tato možnost je vyloučena.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.1 (?), 28.6.2020 8:53
Koupil jsem neco podobneho, v mem pripade v polsku u hranic v jednom zahradnictvi. Stromek byl koupen cca v roce 2015 nebo 2016 Melo se jednat o pluot- risknul jsem to, v pripade nespokojenosti si umim stromek preroubovat..cena stromku prepocitana na koruny 125 kc. Jednalo se o stromek v kvetinaci(dle meho trosku typicky osizeny - na jare prostokoreny stromek dali do kvetinace a mohli prodavat dele) plody byly vzhledove stejne jak vase, akorat sly od pecky, konzistence duziny Stredne tuha, duzina zluta, pozdeji oranzova, slupka ruzova, pozdeji tmave cervena s teclovanim-az do tedka, nic az tak zajimaveho, proc by mela zustat. Ale chut byla citit po smesi nejakeho exotickeho ovoce, nejvice ananas, potom merunky. Je velice dobra a v rodine velmi zadana, urodnost velka. Dle meho se presto nejedna v mem pripade o pluot, ale svymi vlastnostmi pripomina jednu z nejoblibenejsich (podle nekterych popisku i nejchutnejsich) asijskych slivoni santa rosa. Ikdyz se pravdepodobne jedna o podvod prodejce, jsem spokojen.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 196.17 (?), 28.6.2020 18:25
Díky, pane 161.1, za Váš příspěvek a za Vaši snahu o odhalení pravosti odrůdy. Když jsem se tak díval na fotky Santa Rosy z e-shopů, tak to moc na Santu Rosu nevypadá. Posuďte sám:
Fotografie
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.148 (?), 30.6.2020 20:21
Dobry den pane Petre,
Budete mit nejspise pravdu. Ta santa rosa bude nejspise muj pripad.puvod vasi slivone muze byt jiny vzhledem k blativejsi duzine, castecne i vybarveni slupky. Chtel jsem kazdopadne vyzdvihnout i zajimavou chut (ananas, merunky ci exoticka smes)japonskych slivoni, ktere jsem ochutnal, prikladam foto santa rosy z webu, jak budu mit urodu, poslu i vlastni...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.148 (?), 30.6.2020 20:25
Santa rosa
|
|
 |