Dozrávání renklód
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 30.7.2014 15:40
Tak vidím, že názory se různí. Jsem 235m n. m, na Hané, plody dozrávají postupně. Na stromě je tak třetina co sklízím nažloutlá. Jinak i zelené jsou měkké a velmi sladké, už padají na zem. Těžko říct, co je to za odrůdu, ta velikost plodů by podle mě odpovídala Oulinské a barva při dozrávání Zelené renklódě. Máte někdo zkušenosti s pálením těchto odrůd. Začal jsem je házet do bečky a chci to vyzkoušet. Díky za reakce
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.143 (?), 30.7.2014 21:49
Okyselit kyselinou sírovou do akumulátoru?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 31.7.2014 14:41
Už tu u nás od neděle prší, tak sbírám jen plody spadlé na zem. nad zítra to budu moct dotrhat a založit konečně kvas. Vyzkouším to a budu častěji měřit, když jsem uhlídal hruškový kvas, tak snad tento taky zvládnu, mám super pálenici, kde mi kvas vypálí klidně na druhý den. Jsem sám zvědavý, jak to dopadne, jen přemýšlím, zda vše nevypeckuji, aby byla lahodnější.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.59 (?), 2.8.2014 11:46
Před začátkem sběru, pokud nemáte připravený zákvas z ušlechtilých kvasinek, je dobré aby se z prvního nasbíraného ovoce udělala na dně sudu dostatečně vodnatá šlichta a do ní se pak postupně během dne, sběru, přisypavalo další ovoce a míchalo se to. Nebo do ušlechtilého zákvasu. Aby kvasinky měly čas se postupně množit a "zvítězit"nad nežádoucí mikroflorou. Na to potřebují TEKUTÉ prostředí a taky čas.
Dělat to až je plný sud je pozdě...
Zvlášť letos, když zjišťuji, že je skoro vše na zemi rozpraskané a ohryzené od hnusáků.
Drcení a rozmělňování přidávaného ovoce až zas tak důležité není. Vlastní váhou apod. jak píše p. Vysloužil už si pustí vlastní šťávu a svou váhou se samo "lisuje". Jen ten tekutý zákvas je důležitý!
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|