Daple dandy pěstování
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 15.3.2013 21:12
Dobrý opylovač pro Daple Dandy je Superior i Angeleno.
Melitopolski asi Plumcot nebude.
Plumcot, Pluot a Aprium jsou registrované americké ochranné známky a Melitopolski není ameriská odrůda.Nikde ani není dostupné z jakých je vyšlechtěn odrůd.
Viděl jsem u jednoho prodejce Melitopolski (plamcot!!!), to je ale nějaký nový obchodní název a trik.
Jarin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?), 2.4.2013 14:31
Dneska se mi podarilo sehnat za rozumnou cenu... cca 120 Kc+ postovne ...udajne spolehlivy zdroj, pluot Flavor Queen a Flavor Supreme.Takze obohatime kolekci pluotu.Doufam, ze krom listi se taky snad dockam i nejakeho toho plodu.
u Melitopolskeho uz zacinam mit obavy, ze kvetni pupeny asi dlouho nevydrzi.
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 2.4.2013 14:44
Už jsem Vám Rosťo jednou říkal(nemyslím to tak,že to říkám po druhé,a potřetí to už říkat nebudu), aby jste na letošní úrodu u tak malých stromků nedbal.Je to jen ztráta času a nesplněných očekávání.Skoro u každého stromku v jeho prvním roce, kdy nasadí na květ, tak většina, né-li všechny opadnou.Daleko lepší je stromek nevysilovat, a vytvarovat základ budoucí koruny.Vím, že člověk žije očekáváním, jaké budou, a skoro každý den chodí kolem stromku a popohání.Věřte-trpělivost růže přináší.Některé stromky, které jsem letos koupil, a jsou ve studeném sklepě mají už nasazeny květní pupeny, ale opravdu nečekám, že po zasazení budou rodit-většina ani v druhém, třetím roce né.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.4 (?), 2.4.2013 16:54
Pocitam s tim, ze to pujde ostrihat, ale az v kvetu, takze to beru jako imaginarni urodu.Reknu si, tak letos by to vyslo.Navic i po rezu zustanou nejake kvety, pokud vubec zustanou, ty budu muset otrhat.Melitopolski mi vubec loni poradne nerostl..i kdybych tam neco na krasne chtel nechat, tak by to neudrzelo.Rady zkusenejsich si beru k srdci a mladosi pujdou pod nuzky.Krulikovsky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|