Čačanská slivoň
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 109.71 (?), 6.4.2011 21:46, zobrazeno: 10825x
Dobrý večer, jaký máte názor na čačanskou slivoň minulý týden jsem si ji zakoupila společně se zelenou rynglý.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.183 (?), 7.4.2011 6:56
Kromě najbolji mám asi všechny u nás prodávané čačanské. Vyžadují nechat plody na stromě co nejdéle, potom jsou dobré a sladké. Pokud se sklidí jen o pár dnů dříve, cukr chybí a chuť je nijaká. Jsem 180mnm, ve vyšších polohách by mohl být s dozráváním problém.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.38 (?), 7.4.2011 14:34
Dobry den, ja mam jen Najbolji, vyzaduje opravdu teple polohy. V horsich polohach poradne nedozraje, je tvrda a malo sladka. Ja ji nechavam plne dozrat, temer az pada sama ze stromu a pak posupne sklizim, pak to jde. Ale urcite jsou i lepsi, napr. Čac. ranna apod.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.70 (?), 7.4.2011 16:57
Z čačanských mám jenom rodnou je chuťově výborná a dozraje i ve vyšší poloze. Její nevýhoda je velká citlivost na šarku. PaR
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.61 (?), 7.4.2011 23:45
Mne Čačanská veľmi červivie pri dozrievaní oproti iným slivkám. Nedárí sa mi trafiť do termínu postreku. Poradíte?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 110.68 (?), 12.4.2011 8:51
Mam s 4-rocnou JOJO rovnaku skusenost - postihnute letorasty na 2/3 stromu 2-hy rok po sebe rasia oneskorene, su mensie, slabcie, zasychaju na koncoch, kvety na nich su v porovnani s este zdravymi castami su tretinove. Postreky na jesen Kuprikol, na jar sirnaty, v kvete Horizon... nezabrali. Tak neviem ci ma vyznam ju drasticky zmladit - do zdraveho dreva, alebo vykopat?
Hanita, Katina, Topend v okoli su bez priznakov, aj ked Hanita mala pred 2 rokmi silne postihnute plody M. Laxa. To bol zrejme cas ked sa JOJO nakazilo...
Libor
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|