Čačanská rodná, Katinka



host - 234.182 (?)
28.9.2015 20:56

Ktorá u vás pán Vysloužil dozrieva skor-dřív ČAČANSKÁ RODNÁ alebo GABROVSKÁ. Jano

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 123.101 (?), 26.9.2015 17:50

Odolnost proti minilióze je velmi vysoká. Dřevo netrpí vůbec a plody velmi málo. Problém je s šarkou, na listech jsou projevy velké ale na plodech ne.

                     
host - 234.147 (?), 27.9.2015 18:32

Takže to bude asi lepšia slivka ako GABROVSKÁ ktorá trpí šarkou ale aj moniliózou plodov.Chuťovo by mali byť na tom podobne. Jano

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 27.9.2015 20:56

Ano, chuťově jsou podobné, u nás Gabrovská má žlutější dužinu, rodna - i když je sladká - je víc dozelena. Ale moniliózou trpí obě stejně. Č. rodna se mi zdá plodnější.

                     
host - 234.182 (?), 28.9.2015 20:56

Ktorá u vás pán Vysloužil dozrieva skor-dřív ČAČANSKÁ RODNÁ alebo GABROVSKÁ. Jano

                     
Renet - (1) - 241.54 (?), 20.8.2016 16:43

Panove, i když je rok 2016,četl jsem přispěvky p.Rostislavika o čačanske rodne, v roce 2011 piše še ma par čačanskych rodnych a že ještě nerodily, v roce 2013,což už tam na stromech mohlo něco byt, ale misto sve zkušenosti jak chutnaji švestky z vlastniho sadu, cituje nazor docenta Suši co ten mysli o odrudech, ten docent asi te chuti moc nerozumi, letos jsem ochutnal ze sveho stromu čačanskou rodnou, barva fialova, cukru je asi dost ale chuť švestkova ani nahodou, nevěřim tomu že když švestka neni modra a že jeji chuť bude švestkova, naopak malo kdo vychvaluje čačanskou lepotici, Jelinek ma te odrudy tisicy stromu, brzo dozrava, cukernetost přes 25 a chuť je dobra, jelikož tych švestek moc nesnite tak na co jineho se hodi švestky, na paleni, palil jsem z ni, slivovice je aromaticka, nedodržuji idiotsky zvyk na Moravě a vyhazuji před palenim pecky, nevim, jak zdravemu, v mentalnim smyslu člověku se muže libit mandlova chuť, vždyť kvuli ni neucitite to švestkove aroma, z čačanske lepotici slivovici už jsem měl doma koncem řijna, protože dozrava v polovičce srpna, nemusite schovavat kvas do garaže, a ještě k te tradice, když přidate do bečky se švestky 30%,zhruba, vody, od objemu švestek, tak z toho kvasu dostanete tak o 25% vic slivovice, to je vše za podminek že ovoce muci byt naprosto dozrale a v bečce švestky budou rozmačkane nebo rozdrcene, to odpeckovavani dělaji od jak živa v srbsku nebo něměcku, jenom tady je takova tradice, každy miluje mandlovou chuť, nepochazim z Moravy, takže uvažuji zdravě a racionalně, i z cukru a kvasnic dokaži udělat dobrou kožalku, je to ale uměni, ktera ale po dochuceni někdy bude lepši než špatna slivovice, když slivovice ma mandlovou chuť tak člověk z lihu se opije a z kianidu zblbne

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika