Panove, i když je rok 2016,četl jsem přispěvky p.Rostislavika o čačanske rodne, v roce 2011 piše še ma par čačanskych rodnych a že ještě nerodily, v roce 2013,což už tam na stromech mohlo něco byt, ale misto sve zkušenosti jak chutnaji švestky z vlastniho sadu, cituje nazor docenta Suši co ten mysli o odrudech, ten docent asi te chuti moc nerozumi, letos jsem ochutnal ze sveho stromu čačanskou rodnou, barva fialova, cukru je asi dost ale chuť švestkova ani nahodou, nevěřim tomu že když švestka neni modra a že jeji chuť bude švestkova, naopak malo kdo vychvaluje čačanskou lepotici, Jelinek ma te odrudy tisicy stromu, brzo dozrava, cukernetost přes 25 a chuť je dobra, jelikož tych švestek moc nesnite tak na co jineho se hodi švestky, na paleni, palil jsem z ni, slivovice je aromaticka, nedodržuji idiotsky zvyk na Moravě a vyhazuji před palenim pecky, nevim, jak zdravemu, v mentalnim smyslu člověku se muže libit mandlova chuť, vždyť kvuli ni neucitite to švestkove aroma, z čačanske lepotici slivovici už jsem měl doma koncem řijna, protože dozrava v polovičce srpna, nemusite schovavat kvas do garaže, a ještě k te tradice, když přidate do bečky se švestky 30%,zhruba, vody, od objemu švestek, tak z toho kvasu dostanete tak o 25% vic slivovice, to je vše za podminek že ovoce muci byt naprosto dozrale a v bečce švestky budou rozmačkane nebo rozdrcene, to odpeckovavani dělaji od jak živa v srbsku nebo něměcku, jenom tady je takova tradice, každy miluje mandlovou chuť, nepochazim z Moravy, takže uvažuji zdravě a racionalně, i z cukru a kvasnic dokaži udělat dobrou kožalku, je to ale uměni, ktera ale po dochuceni někdy bude lepši než špatna slivovice, když slivovice ma mandlovou chuť tak člověk z lihu se opije a z kianidu zblbne