Aprimira

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?) 
30.8.2013 17:12

V tuto dobu u mě nad Aprimirou vítězí Tipala. Plody jsou větší, žlutější i lépe chutnají.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 232.250 (?), 31.8.2013 0:58

Tipala je však, ak sa nemýlim, čistá slivka. Tvarom a farbou mi pripomína kopaničiarske belice. Tie sú však bez líčka. Aprimira je pokusom skĺbiť chuť marhúľ s chuťou mirabeliek. So slivkami by teda okrem tvaru plodov nemala mať nič spoločné. Zrelé Aprimiry majú až žĺtkovo žltú lahodnú dužninu. Vlani som zverejnil ich snímky - celé a po rozkrojení.

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 248.184 (?), 31.8.2013 8:09

Nechcem ti kazit Palo nadsenie, ale tvorcovia Aprimiry po rokoch podozrievavych reakcii z Holandska (nenasli geny marhule) priznali ze to nie je krizenec marhule (APRI... - Orangered) s MIRAbelkou, ale len MIRA-belka. Link som daval davnejsie - APRIMIRA po rokoch priznana pravda.

To, ze z marketingovych dovodov skolky (nap. aj Plantex!) stale (po tolkych rokoch) siria v zaujme lepsieho biznisu tento "omyl", je hanebne.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 209.17 (?), 31.8.2013 20:33

Tak vidíš, Libor, ani Nemci už neoplývajú precíznosťou a poriadkumilovnosťou, ako sa o nich hovorievalo.laugh To ale nič nemení na skutočnosti, že vlani bola Aprimira výtečná a lahodná. Škoda, že ak preštepím korunku poľskej blumy Angeleno niečím slušným, zanikne aj vrúblik Aprimiry. Podobne dopadol japonský kríženec Vanier. Na jar prý raz vrúblik zakvitol a ostal doslova obalený plodmi. Zanedbal som fixáciu vrúblika a on sa vo vetre vylomil. Už nikedy nezistím, ako chutí Vanier.sad

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 248.184 (?), 31.8.2013 22:00

Palo, k Aprimire len Bolkove - Kde udelali soudruzi z NDR chybu?cheeky  Chyba sa stane, udajne i v Cacaku sa jej nevyvarovali... Horsie je ked skolky po vyse 2 rokoch stale dalej predavaju Aprimiru ako medzidruhoveho krizenca. Pokial ale chutovo ide o kvalitnu mirabelku, nie je dovod ju vyradovat . Mam ju zo zvedavosti nastepenu tiez (myslim, ze od teba?), zatial nerodila, hadam na buduci rok, zo stepom nebude problem.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 1.9.2013 9:33

Vanier (měl jsem jen 2 první plody) chutná podobně jako většina asijských sliv - Kometa, Fortuna, Burbank a plno dalších. Sníst se dají, ale žádný zázrak to není, kam se hrabou na švestky. Lepší kvalitu mají černoplodé kulaté odrůdy Black Amber, Black Giant a Black Magic. U nás se jim ale výrazně nedaří, většinou zmrznou ve dřevě.

host - 31.134 (?), 1.9.2013 10:22

Pri Aprimire je nepochopiťeľné odkiaľ nabrala ten slivkový tvar plodov keďže rodičovské odrody sú dokonale guľaté.V mojich podmienkach, už druhý rok je to úplný prepadák.Suchšia dužina, textúrou podobná marhuli avšak bez príslušných aróm.Mám ju na jednom strome spolu z Tipalou, ktorá je síce trochu menšia no výrazne kvalitnejšia.

Pri ázijských slivkách ma nemilo prekvapila odroda Shiro.Čim bola zrelšia, dužina sa stávala redšou, šupka ostala výrazne kyslá a veľmi pevná, pri jedení prekážala podobne ako pri niektorých odrodách hrozna.

Stano

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 1.9.2013 12:55

U mě je to naopak. Tipala (vlevo) má plody  větší i chutnější. Je to ale taky dáno mladým nepřeplozeným stromem Tipaly. Nicméně chuť obou se dost podobá. Oběma chybí švestkové aroma modrých odrůd

host - 31.134 (?), 1.9.2013 13:21

Myslím si že pri Aprimire je chybou vôbec očakávať nejaké slivkové arómy, keďže by to mala byť krížená myrabelka s marhuľou.Takisto ako je chybou napr.vytýkať Zel.rynglote že jej plody alebo výrobky z nich nedosahujú kvality Domácej slivky.       Pohodu praje Stano

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 1.9.2013 14:00

Mala byť... Viz včerejší příspěvek p. Libora

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024