Aprimira

host - 158.254 (?) 
8.5.2012 21:25

Tak pár kúskov Aprimiry ostalo na stromku z Plantexu... tak hádam okoštujem tú "bombu"..

Aprimira
Aprimira

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 143.106 (?), 8.5.2012 22:08

Poslu zitra fotky me Aprimiry z Plantexu... jak to uvidite, tak se budete smat jeste v lete. Jsem velice zvedavy na Vase plody Aprimiry.wink

host - 182.175 (?), 23.7.2012 8:07

Bomba zacina byt trosku do zlta... zeby zlta ringlota???

Aprimira
Aprimira

host - 186.133 (?), 4.8.2012 20:59

Dnes bola koštovka... obstojné, som spokojný..marhuľová vôňa aj chuť po marhuli...

host - 67.254 (?), 6.8.2012 10:40

Aprimiru mám druhým rokem, zatím bez plodů. Chtěl bych se zeptat na rodivost, velikost plodů atd. Děkuji o. Bakeš

host - 37.76 (?), 9.8.2012 16:24

Aprimiru mám na zahradě 2. rokem. Letos měla první plod. Nevidím žádný rozdíl mezi ní a obyčejným špendlíkem. Jest-li má chut po meruňce, tak to ji pak má každá švestka. Plod byl malý, tak jak klasický špendlík. Nevím, zda je to špatným pěstování. Napiště, jaké máte zkušenosti vy.

Z.

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?), 9.8.2012 16:42

Letos byl na Aprimiře první (červavý) plod. Musím Vám dát za pravdu, vypadá spíše jako žlutá švestka - pravý špendlík, meruňku bych v tom plodu hledal těžko. Obrázky plodů na stánkách některých prodejců např. tady vypadají úplně jinak. To co mám já vypadá spíše jako Bellamira.

host - 37.76 (?), 9.8.2012 17:42

Tak co s tou "bezva"aprimirou uděláme? Na zahradě zrovna moc místa nemám a vím o lepších stromech, co pěstovat než je špendlík.

Ta má skvělá aprimira je ze školky Fytos Plzeň na podnoži St. Jul.- došla jsem si ke stromu pro cedulku.

Je to super kšeft - naroubovat špendlík a prodat jako svělou slivoň.

Zuzka

Oldbek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 67.254 (?), 9.8.2012 18:28

Dobrý den. Můžete mi napsat něco o aprimiře, jaká je plodnost, velikost plodů, jaká je dužnina. Píšete, že má chuť po meruňce a někdo píše, že to k této má daleko a spíše to vypadá na špendlík. Děkuji za odpověď. O. Bakeš

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 176.214 (?), 9.8.2012 21:38

No co bychom s ní měl dělat? Nechám ji růst. Přece ji kvůli prvnímu ještě k tomu červavému plodu nevykopu. Místa je dost, je to přeci jen zajímavá slivoň. Těch osobních zkušeností tady asi moc lidí nemá, je to novější věc a stromky začínají teprve plodit.

Pro ty co neradi hledají na internetu je informace tady:

Aprimira - Meruňko-mirabelka, plody kulaté, žluté barvy
Původ: Forshungsanstalt Gesenheim, 1994, ‘Mirabelle von Herrenhausen‘ x ‘Orangered
Strom: slabě až středně bujně rostoucí strom kompaktní korunou
Podnože: dle pěstitelských podmínek, dle pěstitelských podmínek, semenáč, St. Julien, P. Wangenheim, P. myrobalán
Plodnost: je ranná a vyrovnaná
Plody: žluté barvy, kulovité o průměru 3,5 - 4 cm, průměrná váha plodu je 32 g, dužnina je pevná oranžovo- žlutá, výrazná meruňková vůně, celkově je aroma velmi kořenité, sladká, Cukernatost 19° BRIX
Zrání: v polovině srpna, dlouhá doba sklizně, drží na stromě
Odolnost k chorobám: odrůda je tolerantní vůči šarce, není náchylná k monilii, odolná rzi

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz