Aprimira
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 248.184 (?), 31.8.2013 8:09
Nechcem ti kazit Palo nadsenie, ale tvorcovia Aprimiry po rokoch podozrievavych reakcii z Holandska (nenasli geny marhule) priznali ze to nie je krizenec marhule (APRI... - Orangered) s MIRAbelkou, ale len MIRA-belka. Link som daval davnejsie - APRIMIRA po rokoch priznana pravda.
To, ze z marketingovych dovodov skolky (nap. aj Plantex!) stale (po tolkych rokoch) siria v zaujme lepsieho biznisu tento "omyl", je hanebne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.134 (?), 1.9.2013 10:22
Pri Aprimire je nepochopiťeľné odkiaľ nabrala ten slivkový tvar plodov keďže rodičovské odrody sú dokonale guľaté.V mojich podmienkach, už druhý rok je to úplný prepadák.Suchšia dužina, textúrou podobná marhuli avšak bez príslušných aróm.Mám ju na jednom strome spolu z Tipalou, ktorá je síce trochu menšia no výrazne kvalitnejšia.
Pri ázijských slivkách ma nemilo prekvapila odroda Shiro.Čim bola zrelšia, dužina sa stávala redšou, šupka ostala výrazne kyslá a veľmi pevná, pri jedení prekážala podobne ako pri niektorých odrodách hrozna.
Stano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.134 (?), 1.9.2013 13:21
Myslím si že pri Aprimire je chybou vôbec očakávať nejaké slivkové arómy, keďže by to mala byť krížená myrabelka s marhuľou.Takisto ako je chybou napr.vytýkať Zel.rynglote že jej plody alebo výrobky z nich nedosahujú kvality Domácej slivky. Pohodu praje Stano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|