Althanova renklóda - problém s plody
|
|
|
|
|
 |
 |
|
kyprik - (49) - 159.11 (?), 18.5.2012 21:05, zobrazeno: 37815x
Dobrý den,
mám na zahradě několik let starou Althanovu renklódu a letos poprvé má velkou násadu plodů. Při odkvětu jsem provedl postřik proti pilatce a těšil jsem se na úrodu. Dnes jsem však zjistil problém - plody jsou viditelně v nepořádku, jsou na nich jakési šupinky a povlak. Prosím zkušenější pěstitele o radu a možné způsoby nápravy. Děkuji za rady. Mirek S.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.1 (?), 18.5.2012 21:11
Vy jste asi nekoukal na teploměr. Ráno mrzlo a to i u Vás. Náprava zní : počkat do příštího roku a modlit se, já to tak dělám už 3 roky a neúspěšně. Pro letošek máte sklizeno!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 2.8.2012 13:57
Mě by taky zajímalo, jestli někdo sklízí pěknou úrodu z Althanovy-takových 15-20 kg kvalitních plodů. Já zatím nesklízím nic, snad je to opylovačem a to co zůstane na stromě skončí stejně na zemi.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 5.149 (?), 2.8.2012 15:31
Pochopitelně vím, že Zelená rynglička je opylovač, ale vzpomínky na mládí jsou silnější. Než Zelená tak raději Althanova pryč. Mám vysazen stromek Malvazinky-někde jsem četl, že by mohla být také opylovačem. Původně jsem chtěl Vlašku, ale již před pěti lety jsem ji nesehnal.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 2.8.2012 21:27
Pane JJM, pěkně jste to napsal o Althanově renglódě. Je to pochoutka a pevná, odlučitelná dužnina také není k zahození. Škoda, že nejspíš nebude tak plodná, jako třeba renglóda Oullinská. Letos byla Althanova "jeden květ", ale myslím si, že je ještě malá, takže hodně plodů shodila sama, ale možné taky je, že nebyly květy dobře opylené. Velká výhoda Oullinské renglódy je právě to, že je samosprašná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |