Ako je na tom Althanova ringlota s praskaním plodov po dlhotrvajúcich dažďoch v lete? Je odolná na praskanie? Zelenej ringlote skoro všetky plody popraskajú.
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 196.17 (?),30.8.2016 13:57, zobrazeno: 4015x
Bohužel nakonec stejný osud jako Oullinská má i Althanova (Procházkova) renglóda. Pokud plody jen mírně změknou, jsou jen fádně sladké a zájem je nulový.
Letos (3. rokem zasazená) mi poprvé Althanova nasadila na květy. Chci se zeptat, jak moc je "plodná"...napočítal jsem asi tak 170 květů. Dá se říci, jaká bude asi tak (odhadem) úspěšnost na plody?
Plodná je, ale záleží jak zvládne pilatku, obaleče, vrtochy počasí a také létající hmyz (včely ji mají rády), včetně následné monilie, která na plodech řádí. Alespoň co jsem vypozoroval u mě.
Ako je na tom Althanova ringlota s praskaním plodov po dlhotrvajúcich dažďoch v lete? Je odolná na praskanie? Zelenej ringlote skoro všetky plody popraskajú.
Řekl bych, že je odolnější k praskání než zelená- asi proto, že má míň cukru, ale jinak soulasím s p. Mikešem, že pokud projde všemi vrtochy uvedenými výše.