Airlayerying
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
driver240 - Stříbrný Zahrádkář (134) - 56.93 (?), 10.12.2017 23:03
Ne samozřejmě, že pokud bude kočka chtít, tak se tam lehce dostane, ale rve mi srdce, když pipláte vysazený stromek a dobytek... z tisíce stromů si brousí drápky zrovna na něm a až do dřeva. A jiný příklad... ááá v uzavřené zahradě netřeba chránit před srnama... no už mám o dva stromk, y díky kočce, na jarní roubování méně. Trochu mě tyto nástrahy zahradničení již vyčerpávají :-(Dotknout se mých broskvoní, tak asi kocour vyletí komínem :-((preventivně jsem je též už obalil). Má logika... kočka si jen tak z kratochvíle brousí pazourky na nejbližším co má, ale že by extra přelézala plot aby si nabrousila drápky zrovna na mých stromečcích v 2,5*2,5m, to snad ne, když vzrostlých stromů v zahradě má dost?! Ikdyž jak vzpomínám na Murphyho zákony, tak nevím!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.9 (?), 11.12.2017 19:01
Tak to jdu pohladit naši kočku .
Zpočátku si taky zkoušela brousit drápky o stromečky, ale nějak se nám podařilo jí to vysvětlit. Má strašně nerada syčení. Takže když jsem byl na zahrádce a kočka přišla zvědavě za mnou, natáhla se na stromek a vystrčila drápky, následovalo dlouhé vzteklé "ššššššššššššš". Stáhla se a tázavě se mna mě podívala: "To myslíš vážně?" a zkusmo natáhla jednu packu ke stromku. "Ššššššššššššš!" - povídám já. Packu zase stáhla, uraženě se na mě podívala a odešla pryč. Za chvilku přišla, přilísla se a byli jsme domluveni. Kobereček před vchodem je na cucky, pár dalších věcí jsem neuhlídal, ale stromky jsou tabu.
Jinak kočky si nebrousí drápky jen tak z kratochvíle, kdyby to nedělaly, tak by jí drápky přerůstaly. Dají se jim jemně ostříhat špičky, ale to pak po kočkách nesmíte chtít, aby chytaly myši. Trochu pomůže starý koberec někde bokem v kůlně, většinou si ho najde a vyřádí se tam.
Ale souhlasím s Vaší logikou, že když budou stromky hůře přístupné, nebude si jich tak všímat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.62 (?), 12.3.2018 18:58
doporučuji youtube, je tam s tímto dost videí... budu zkoušet letos...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 123.35 (?), 14.3.2018 20:00
Tento spôsob sa doporučuje pri figách a horšie zakoreňujúcom viniči (napr. Vostorg). Kedysi sa to robilo na morušiach trnavských, zle sa ujímajú štepením. Pri bežných ovocinách je význam menší.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.101 (?), 12.7.2019 16:53
právě jsem sundal z jabloně první 2 "rouby, co air layeringově (dle you tube) pustili kořeny cca 10 cm... takže to možné je.. třetí měl jen velký zával možná se chytne..tam kořen nebyl, na stromě byli přes zimu.. byly v igelitové košilce přes zimu, tuším, že chybu co jsem udělal bylo, že jsem uvázal napevno, nešlo dozalévat a hlína vevnitř proschla i tak, ale ta jablon zakořenila... nicméně dalších cca 10 pokusů, 6x peckoviny, a 4x jabloně se nepovedly...
další na zvážení je, obalit průhledným igelitem, abych viděl kořeny, balil jsme to asi do 3 obalů, takže jsem stejně neviděl nic, s přehříváním jsem u těch 2 problémy neměl, protože to byly dolní větve, v polostínu...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|