Tak co, už zmrzli?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Nisa - (10) - 97.198 (?), 14.1.2009 11:00, zobrazeno: 11849x
Tak co myslíte, zmrzli už? Klíšťata, sametky, slimáci...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.198 (?), 14.1.2009 13:30
Já taky doufám, že by jich po letošní zimě mohlo ubejt. Prý jednorázové mrazy snáší dobře, ale tyhle dlouhodobé jsou pro ně horší. Tak uvidíme, musíme doufat. Už si představuju, že bych letos měla dokonce i petržel a neokousaný jahody...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.1 (?), 14.1.2009 13:38
Jen aby úplně nevymrzli i někteří vzácní škůdci, kteří nenadělají moc škody a jsou krásní (velcí motýli...).
|
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 53.50 (?), 14.1.2009 14:58
No, když se podívám na dnes už zhojené zafialovělé flekance na nohách, mám obavu, že takoví "zmeťouři" jako jsou sametky přežijí úplně všechno. Samozřejmě, že bych si rovněž přála jejich totální vymrznutí, ale nevím, nevím... Motýli a berušky určitě nezmrznou. Při mytí oken na chal. před svátky jsem jich našla v meziokenním prostoru plno zazimovaných, tak jsem je dala pečlivě zpět a zase "přikryla". Mám tam kvůli tomu, aby od oken netáhlo, poskládané závěsy-místo sena, které se dříve balilo do látky či papíru a mezi okna dávalo. M.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.45 (?), 14.3.2009 10:24
Nevím sice, jestli už zmrzli nebo ne, ale zatím jsem nenašla žádná slimáčí vajíčka pod listy, jako vloni. Nebo viděl jste letos (2009) někdo nějaká vajíčka slimáka portugalského? Je to bestie, která mě demotivuje pěstovat cukety, afrikány, brambory... a tak podobně. Vloni mi ožrali co se dalo a letos nevím, jestli mám vůbec začít předpěstovávat sazeničky nějaké zeleniny, či květinek. Prosím o odpověď, zda někdo už letos viděl slimáčí vajíčka, či nikoli. Děkuju Jana
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.169 (?), 26.4.2009 20:42
Myslím, že mrazy byly natolik dlouhotrvající, že slimáků bude méně. Zatím jsem slimáka neviděl, ale nechám se překvapit, co se bude dít v létě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |