Svilušky x červci?

host - 220.54 (?)
6.1.2012 23:57

Na pokojovkách jsem se zbavila odolných škůdců, na které mi nic moc nezabíralo (navíc nechci doma moc stříkat kvůli zvířatům) až tyčinkami CAREO. Sice stály něco přes stovku a moc jsem jim nevěřila, ale zabraly perfektně (palmy, anthurium, ibišky). Dávkují se podle velikosti květináče, obsahují i hnojivo a chrání dost dlouho. A hlavně : rostlina je vstřebá do sebe, takže člověk nemusí mít obavy, že při postřiku vynechá nějakou skulinku. Jen na větší počet kytek by se to asi prodražilo - ale zas stačí je dát jen jednou.                Zdraví Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 99.254 (?), 6.1.2012 21:42, zobrazeno: 9840x

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu... Již dlouhodobě bojuji s jakýmsi škůdcem na palmách. Rostliny jsou napadeny bílými tečkami, všechny cca 1mm velkými. Vyskytují se v poměrně velkých hejnech spíše cca do 20 cm výšky od hlíny. Jsou zalezlí i v hlíně a ve všech možných skulinkách. Myslela jsem, že jde o svilušky a používala na ně postřik NEUDOSAT a SPRUZIT AF, ale sviluškám se daří dál. Dokonce jsem i prolila hlínu dost velkým koncentrátem, ale palmy jsou na tom již cca rok stejně. Odstranila jsem již několikrát nejvíce napadené listy, osprchovala a stříkala a stále se jich nemohu zbavit. Poradíte mi, prosím, zda se vůbec jedná o svilušky případně jak na ně nebo jak se škůdce zbavit? Listy jsou nejprve takové skvrnité a následně žloutnou a zasychají. Na některých místech jsou i takové vystouplé nahnědlé puntíky... viz. foto... Moc vám děkuji za radu, Zuzana

Napadený list
Napadený list

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 38.136 (?), 6.1.2012 21:52

To jsou vlnatí červci /něco jako puklice/. Já jsem se jich zbavil Mospilanem 3x po 10 dnech postřik. Dá se koupit jako hobby balení, které se jen naředí vodou. Je dobré prolít i půdu.

host - 220.54 (?), 6.1.2012 23:57

Na pokojovkách jsem se zbavila odolných škůdců, na které mi nic moc nezabíralo (navíc nechci doma moc stříkat kvůli zvířatům) až tyčinkami CAREO. Sice stály něco přes stovku a moc jsem jim nevěřila, ale zabraly perfektně (palmy, anthurium, ibišky). Dávkují se podle velikosti květináče, obsahují i hnojivo a chrání dost dlouho. A hlavně : rostlina je vstřebá do sebe, takže člověk nemusí mít obavy, že při postřiku vynechá nějakou skulinku. Jen na větší počet kytek by se to asi prodražilo - ale zas stačí je dát jen jednou.                Zdraví Lída

host - 250.69 (?), 20.1.2012 17:32

Vážená paní, dle obrázku se jedná o červce, pokud máte rozprašovač, zakupte si Mospilan, který naředíte dle návodu, postřik proveďte 3x, nejlépe po 7 až 10 dnech, pokud Vám roztok zbyde, můžete zalít na povrch zeminy v květináči-pomůže zahubit případné zárodky smutnic v květináčích.Careo je poměrně drahé, přesto účinné.

host - 1.238 (?), 23.1.2012 12:44

Dobrý den,

vynikajících výsledků dosáhnete zálovkou přípravkem Actara (0,4gr/1l) - viz. zde.

Máte někdo zkušenost s míšením přípravku Actara s Vetrimec anebo Nissorun v jednom postřiku?? Díky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz