sršni

host - 134.130 (?)
29.4.2009 8:20

Zdravím, čekala jsem, že zde také najdu radu co dělat, když už vás ta potvora sršeň píchne.Jak se mi právě stalo.Doma v obýváku a jelikož ted bádám jestli to byla nějaká ojedinělá sršen nebo jestli se mám připravit na nějakou invazi.Polila jsem si to francovkou, ta byla po ruce.Vlastně ta sršeň mě bodla do ruky.Potvora přežila a tak jsem jí sbalila do koberečku a hodila do kanálu.Takže ví někdo první pomoc a také to jestli se může jednat o ojedinělou sršeń nebo jak může být hnízdo daleko?Jo a tahle sršeň byla dlouhá asi 6cm, ale zadek měla žlutě pruhovaný.Marie210

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 73.9 (?), 5.1.2009 15:05

Nikdo by to nevyhmátl lépe, "Pepíku". Ještě bych dodala, že neznamená, když přežije jeden, že nutně musí přežít i ten druhý.  :=))...jsme tvorové různí. M.R.

host - 134.130 (?), 29.4.2009 8:20

Zdravím, čekala jsem, že zde také najdu radu co dělat, když už vás ta potvora sršeň píchne.Jak se mi právě stalo.Doma v obýváku a jelikož ted bádám jestli to byla nějaká ojedinělá sršen nebo jestli se mám připravit na nějakou invazi.Polila jsem si to francovkou, ta byla po ruce.Vlastně ta sršeň mě bodla do ruky.Potvora přežila a tak jsem jí sbalila do koberečku a hodila do kanálu.Takže ví někdo první pomoc a také to jestli se může jednat o ojedinělou sršeń nebo jak může být hnízdo daleko?Jo a tahle sršeň byla dlouhá asi 6cm, ale zadek měla žlutě pruhovaný.Marie210

host - 54.27 (?), 2.5.2009 1:23

V tuto dobu to byla samička, co se po zimě někde probudila a nyní sháněla nějaké vhodné místo na založení letošního hnízda.

pavel... - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 19.114 (?), 2.5.2009 9:53

První pomoc je podrobně zpracovaná v článku na webové stránce http://www.vcelarenihrou.cz/alergie.php4?tisk=1. Jinak v naprosté většině vás sršně nechají bez toho že by vás obtěžovali. Mají jiné zájmy než bodat člověka.

host - 60.23 (?), 20.8.2009 6:32

Ahoj Oldo

Jako malý kluk, jsem měl chuť na něco podobného, ale šeredně se mi to na vyplatilo. Bylo jich několik v díře po větvy v kmenu jednoho ořešáku. Chtěl jsem je jen pozorovat, ale najednou vyletělo komando 5ti a jeden mě bodl svým žihadlem do trapézu kousek od krku. Bolelo to příšerně!!! Běžel jsem za maminou a ta mi dala utěrku s ledem napuštěnou octem. Nevím jak dlouho mě to bolelo, ale měl jsem štěstí, že jenom bolelo. Raději se na to vyprdni a nech je odborníkům.  S pozdravem Honza z Hradce.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz