Slimáci? Vím jak na ně

host - 201.237 (?)
8.7.2009 4:57
To je jednoduché. Jedny gumové rukavice mám vyhrazené na rozmačkávání slimáků. Tyto rukavice si každý večer navléknu a všechny slimáky rozmačkám. Sliz na rukavicích potom ničemu nevadí. Ze začátku se mi to docela hnusilo, ale po nějaké době jsem si zvykla :-) Oni mi každý rok sežerou úrodu, tak dobře jim tak... Chce to hlavně trpělivost a taky přesvědčit sousedy, aby dělali to samé.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 103.78 (?), 8.2.2016 14:35

Já myslím, že přispěvatel popisující krev slimáka měl pravdu. Jde o elektrolýzu kovu stejnosměrným proudem. Elektrolyt je ta krev. Pomohlo by, kdyby se za baterku udělal jednoduchý střídač, u střídavého proudu se elektrolýza prakticky nekoná.

host - 253.100 (?), 15.5.2009 13:33

Nechci být k slimákům, a jiným plzákům kruťas ale:

1) Mají přirozeného nepřítele - světlušky. Samička světlušky upustí sem tam vajíčko do trávy,  to se nalepí na slimáka a larva ho zevnitř vyžere, inu predátor. Takže chránit světlušky.

2) Levná likvidace slimáků  - návnada ze směsi otrub, nejlépe drcených s metaldehydem. To je turistický suchý líh. Doporučuji jako výrobní nástroj hmoždíř po babičce.  Klade se stejně jako jiné profi předražené prostředky. Funguje to stejně.

host - 95.94 (?), 27.5.2009 21:50

Nechci dělat reklamu, ale 100% vyzkoušeno:

Firma Biocont Laboratory Brno dodává Nemaslug - parazitické hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita, které po aplikaci aktivně vyhledávají slimáky, dostanou se do těla dýchacím otvorem kde se namnoží a slimáka zlikvidují. Nadále pokračují ve své činnosti. Jedna vada - je to drahé. Takže návod. Hlístice se ve větším množství vody (hrnec) připraví pro aplikaci a do tohoto roztoku se nahází 80 - 100 slimáků. Po hodině jsou všichni infikovaní hlísticemi. Tito slimáci se pak rozhází po celé zahradě, doporučuji pokud se sousedi nekoukají hodit i jim pár přes plot. Do půl roku je zahrada kompletně vyčištěna (od slimáků). Pokud najdete slimáka s hrbem, je již plný hlístic. Hlístice u nás nepřezimují a ničemu neškodí.

odborný instruktor zahrádkářů 

host - 161.168 (?), 13.7.2009 14:43

A jak Ti nakažení nakazí ty další hajzlíky? nějak si to předají? Děkuji

host - 228.154 (?), 2.11.2015 23:15

Nemaslug jsme koupili, bohužel hlístice jsou živý organismus a tudíž nemá nekonečnou trvanlivost. Má se použít ve vlhkých dnech, nám záruka končila v době, kdy trvalo dlouhodobé sucho a vedro. Takže jsme nakonec zahradu důkladně zalili, nemaslug podle návodu použili, ale buď už byly hlístice nekvalitní, nebo půda příliš rychle zase vyschla a účinnost tím byla zničena. Domnívám se, že přípravek je příliš drahý k problémům při aplikaci.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 3.11.2015 8:00

Mám podobnou zkušenost. Myslím, že komu hlístice fungovaly, použil je v naprosto v ideálních podmínkách, zcela čerstvé. I malá odchylka od ideálu způsobí neúspěch. Není to odolné odchylkám v polním provozu. Poslední větu jen potvrzuji. 

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 15.90 (?), 3.11.2015 8:41

Nemaslug jsem taky použil. Dokonce jsem několik tisíc slimáků potřel štětečkem. Jestli nějací chcípli, nevím, těch živých byla beztak záplava. Asi vyhozené peníze.

host - 191.63 (?), 2.7.2009 13:13

nasbirat a zalejt varici vodou hajzly... ale je to desna otrava a jak sem vysledovala i kdyz jich kazdej denne nasbiram 1000 (mimochodem na pozemku "jen" 1500 m2 a totam este stoji barak, cesta...)stejne jich tu je porad stejne..nebo mozna porad vic... propichavam to, sbiram a zalejvam varici vodou, ale asi nic nepomaha... Jinak este by mi nekdo mohl rict, jak z rukavic pak dostat ten sliz :,o(

host - 201.237 (?), 8.7.2009 4:57
To je jednoduché. Jedny gumové rukavice mám vyhrazené na rozmačkávání slimáků. Tyto rukavice si každý večer navléknu a všechny slimáky rozmačkám. Sliz na rukavicích potom ničemu nevadí. Ze začátku se mi to docela hnusilo, ale po nějaké době jsem si zvykla :-) Oni mi každý rok sežerou úrodu, tak dobře jim tak... Chce to hlavně trpělivost a taky přesvědčit sousedy, aby dělali to samé.

host - 8.22 (?), 13.7.2009 20:06

Dobrý den     rozmačkávat slimáky podle mě není dobrej nápad   vymačkáte z nich vajička a tím si uškodíte ještě víc ty zmetci ve vajičkách se chytnou kde koliv ???

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz