Slimáci
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 166.3 (?) 10.5.2012 21:06
dneska jsem ho už rozhazoval, měl jsem přikrytý záhon černou textilií a když jsem jí odkryl tak jsem se nestačil divit...
takže kolem zasetých afrikánů atd...
jinak jsem letos koupil něco co se jmenuje krmítko na slimáky, je to v podstatě bodec a pak kulatá destička a nad ní zase kulatá destička
má se tam dát nástraha a pak na ní neprší, no nevím... to bych je musel dávat po pár metrech po celé zahradě...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 166.3 (?), 10.5.2012 21:06
dneska jsem ho už rozhazoval, měl jsem přikrytý záhon černou textilií a když jsem jí odkryl tak jsem se nestačil divit...
takže kolem zasetých afrikánů atd...
jinak jsem letos koupil něco co se jmenuje krmítko na slimáky, je to v podstatě bodec a pak kulatá destička a nad ní zase kulatá destička
má se tam dát nástraha a pak na ní neprší, no nevím... to bych je musel dávat po pár metrech po celé zahradě...
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.2 (?), 13.6.2012 21:25
Ti neřádi mi podkousali povíjnice u plotu, měla jsem vysazené 3 různé barvy a těšila se, jak budu mít pěkný plot. Jenom překousali stonek, takže rostlina padla a té si už nevšimli. Z asi 30ti rostlinek zbylo 5 chudinek, přiklopila jsem je zatím sklenicí, ale nevím, jak je před těma žroutama zachránit, co dál. Jaký já mám vztek!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 206.252 (?), 9.7.2012 9:37
Mám bylinkovou zahrádku, zasazený tymian, kopr i petržel, šalvej i mátu sežrali mi bazalku a majoránku... vzhledem k bylinkám nechci zkoušet žádnou chemii, ale jsem už dost navztekaná. Rady se solením jsou nekonečné a tak chci zkusit obsypání záhonu pilinami a logrem. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.182 (?), 9.7.2012 13:03
Letos jsem zatím (klepu na dřevo!) viděla jen dva kousky... Ale do těch bylinek můžete zkusit dát ostříhané psí chlupy - já to vždycky dávala kolem rašících jiřin a dali jim pokoj. Asi se jim moc lepily na sliz... Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.106 (?), 7.11.2012 12:36
Rychlá likvidace je mechanická. Sezbírali jsme jednou v záhonech plno slimáků a co s nimi. Dcera to vyřešila po svém. Měla na nohách gumové holinky, tak slimáky vysypala na cestu a holinkama je rozšlapala na kaši, tu pak nahrnula botou na lopatu a zahrabala do kompostu. Pokud má slimák v sobě vajíčka, zničí se také. Zbydou jen upatlané gumovky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 7.11.2012 13:57
No, to je zajímavá otázka - zda se při mechanické likvidaci zničí i vajíčka (všechna). Plzáci kladou vajíčka do půdy někdy koncem léta. V té době už jsou vajíčka vývojově dobře vyvinutá a schopná kladení. Když tedy plzáky sbíráme koncem srpna a mechanicky je usmrtíme (například rozšlapáním), určitě není dokonale zajištěno, že všechna vajíčka jsou zničena. A když pak zbytky plzáků s vajíčky uložíme (zahrabeme) do kompostu, riziko, že se z vajíček vyklube nová populace, bych zase tak moc nepodceňoval.
Já osobně v době největšího výskytu plzáky také sbírám do nádoby, ale usmrcuji je vřelou vodou. Tím se zničí i vajíčka. Jenže koncem léta už jich nemáme na zahradě mnoho, takže se nevyplatí při náhodném nalezení pár jedinců běžet pro kbelík a pak ohřívat vodu. Takže likvidace proběhne jednodušším a rychlejším způsobem - mrštěním nežádoucího tvora o stěnu stodoly. Krásně pukají. Jenže na vajíčka, přiznám se, jsem u této metody nepomyslel. Doufám, že když mrtvý plzák zůstane ležet na povrchu země, vajíčka by takto neměla přežít…
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|