Dobrý den, myslím, že budete muset napřed pozemek izolovat od okolí tak, aby se k vám slimáci nedostali. Na různých fórech se píše, že slimáci nelezou přes měď - nesmysl, že nepřekonají skořápky, piliny atd. - nesmysl, překonají za deště. Jediné co pomáhá je ohradník. Jedná se o plast, na který jsou přidělané 2 drátky + a -. Slimák je tělem spojí, dostane el. šok a odleze. U nás se tento ohradník neprodává, alespoň o tom nevím. Ale já jsem ho našla v Německu. Je otázka, jak je ten váš pozemek velký. My máme cca. 130 m plotu a ohradník nás vyšel na cca. 5.000 Kč. Stála jsem před rozhodnutím, zda tento ohradník koupit nebo ne. Pokud budete používat granule, tak vás vyjdou postupem času na stejnou částku ne-i víc a stejně se k vám budou přesouvat slimáci dál z okolí. Takhle oplotíte a vyhubíte ty, které máte na svém pozemku a do 1 roka je s nimi konec. Nic jiného nezabírá tak důrazně. Jsou to zvířata a ty se přesouvají, takže je nemůžete vyhubit a myslet si, že jste se jich zbavila. Přilezou od sousedů. Myslím, že tohle je v rámci možností nejefektivnější řešení. Pak by bylo ještě dobré vyhubit i ty slimáky, které máte pod zemí. Na to jsou dobré hlístice, které napadají slimáky pod zemí a oni umírají. Pak by neměl být žádný pod zemí, ani nad zemí. Takto budu postupovat já.