Slimáci
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 109.116 (?) 6.8.2014 14:17
Nevím, jestli už tato metoda likvidace španělských plzáků tady nebyla probírána, ale protože diskuse na téma likvidace slimáků je hóóódně dlouhá a nemám čas ji celou pročítat a kontrolovat, tak nevím, jestli teď náhodou nepřináším dříví do lesa. Takže: Dosud jsem slimáky po ránu sbíral do starého kbelíku, pak zalil horkou vodou a po vychladnutí umístil do kompostu. Zdálo se mi to celkem jednoduché a rychlé. Známá mi však nedávno poradila svou, prý ještě lepší metodu : "Já je stříhám nůžkama". Čili přešmiknout každého po zemi lezoucího slimáka obyčejnými kancelářskými nůžkami. Napřed se mi to zdálo takové primitivně přiblblé, ale nedalo mi to, překonal počáteční nedůvěru a vyzkoušel to. Měním názor, je to mnohem rychlejší a jednodušší, prostě geniální.
Jo, jinak se blíží doba, kdy začnou klást vajíčka (cca od poloviny srpna), takže právě nyní by měl být odlov intenzivní, aby se eliminovala populace příštího roku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 31.1.2011 9:45
Paní Marcelo, podělte se, prosím, které bylinky odpuzují slimejše. Elena
|
|
|
|
|
|
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?), 31.1.2011 12:03
Dobrý den paní Eleno, tak jestli odpuzují o tom by se dalo určitě polemizovat, ale měla jsem pocit, že tam, kde mám tymián, oregano, mateřídoušku, rozmarýn, tak tam že potvůrky nelezou a tím pádem jsou ochráněné i okolní rostlinky. Šalvěj už trošku baštili, ale moc jim také nejela. Levandule, tak ta ožraná nebyla, ale nějaké jsem tam ulovila. Jinak mi ožrali i canny skoro ve dvoumětrové výšce, měla jsem ty ohromné krásné listy místy děravé jak řešeto! Marcela
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 31.1.2011 12:51
Paní Marcelo, díky. Povšimla jsem si, že do bylinkového záhonu se jim moc nechce, ale nenapadlo mne nastrkat bylinky mezi kytky. A to já mám smíšené kultury moc ráda. Měsíčky a aksamitníky rostou téměř všude. Jeden rok díky samovýsevu rostly u nás rajčata(ty jsem sázela) ve velkém záhonu různobarevných aksamitníků a moc se jim tam líbilo, dokonce letní jiřinky míváme i v kapustách a kedlubnách. Zkusím tedy majoránku a květníky s rozmarýnem (už abych začala řízkovat). Elena
|
|
|
|
|
|
|
host - 108.254 (?), 31.1.2011 16:01
Nechci kazit Vaše nadšení, ale v bylinkovém záhoně (tymián, majoránka, oregáno,saturejka, libeček,rozmarýn) bylo slimáků více než dost, hlavně tymián jim chutnal!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.173 (?), 31.1.2011 18:59
Mám stejný poznatek, nacházel jsem jich tam desítky, jen nevím, zda se tam nešli jen schovat přes den, do tmavého hustého a vlhkého prostředí
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.228 (?), 6.8.2014 15:11
Právě před minutou jsem si připsala n aseznam nákupů obyčejné nůžky, jelikož ty moje "slimáčí" se mi rozbily. Stříhání porvádím už asi tři roky, poté, co jsem vystřídala řadu jiných metod. Dělám to ale večer, výhodu vidím v tom, že další noční vlny příchozích slimáků se zastaví na mrtvolách, sežerou je a o to míň spotřebují mé zeleniny. Ale co se týče nějakého likvidačního efektu na populaci, tak tam si žádné naděje nedělám. Sousedím s přírodou a jsou jich tady snad miliony.
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.72 (?), 7.8.2014 21:39
Ja ich tiez striham. Vzdy vecer vyjdem von s noznickami a a prestrihavam. NIekedy aj 20 slimakov... Skusali sme uz granulky, ale oni to pozrali, skapali a prisli dalsi... Noznice su naj kamos :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|