Slimáci
|
|
|
|
host - 185.138 (?) 29.6.2011 17:55
Tohle je ideální místo pro aplikaci parazitických hlístic (nejlépe Dlaskova metoda). Sice zabíjejí hlavně plží dorost, ale díky kanibalismu se plžáci infikují stále dokola. A uklidit a uklízet, letos stačilo trochu zaváhat a už jich mám. Používejte Ferramol, je neškodný pro zvířata, ježci jsou naši pomocníci a hloupí psi a kočičáci kamarádi. Otravy Vanishem mají fatální průběh.
Já ty mrchy nesbírám, půlím je na místě, v tomhle počasí buď vyschnou, nebo poslouží jako potrava dalším slimákům a tím vlastně taky chrání rostliny. Jako návnada kousek okurky, bramboru, melounu, prkno ve vlhku a několikrát za večer vraždit.
A teď musíte zabrat, protože za chvíli budou klást vajíčka. Pak někde rozhrábnete trávu a vidíte jich tisíce. Zima jim nevadí!
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 3.5.2015 22:16
Vrátil jsem se k pařeništnímu pěstování salátu a kedlubnů po čtyřiceti letech.Odpudiví slimáci se mi vysmívají.Jejich množství a drzost překypuje.Kde není co, tam se nedaří. A slimáci mě o tom předsvědčili. Opouštím loď. Sliz je mi stejně jako před lety cizí... AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 29.6.2011 17:55
Tohle je ideální místo pro aplikaci parazitických hlístic (nejlépe Dlaskova metoda). Sice zabíjejí hlavně plží dorost, ale díky kanibalismu se plžáci infikují stále dokola. A uklidit a uklízet, letos stačilo trochu zaváhat a už jich mám. Používejte Ferramol, je neškodný pro zvířata, ježci jsou naši pomocníci a hloupí psi a kočičáci kamarádi. Otravy Vanishem mají fatální průběh.
Já ty mrchy nesbírám, půlím je na místě, v tomhle počasí buď vyschnou, nebo poslouží jako potrava dalším slimákům a tím vlastně taky chrání rostliny. Jako návnada kousek okurky, bramboru, melounu, prkno ve vlhku a několikrát za večer vraždit.
A teď musíte zabrat, protože za chvíli budou klást vajíčka. Pak někde rozhrábnete trávu a vidíte jich tisíce. Zima jim nevadí!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 5.7.2011 0:20
Marcelo, nevzdávejte se, rozházejte Ferramol, kilo na netu stojí 216,-. Za chvíli ty mrchy budou klást vajíčka!
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.11 (?), 11.7.2011 22:41
Dobrý večer Marcelo, měla jsem léta stejný problém, velká zahrada, slimákům chutnalo všechno, zelenina, brambory i kytky. Pak jsem si pořídila párek indických běžců - vloni začátkem léta. Už během léta bylo vidět značný úbytek, letos nemám problém. Nechávám běžce pohybovat se po celé zahradě - je to lehká kachnička, takže i když na něco šlápnou, není to fatální, zelelé jim moc nechutná, zato slimáky loví stále. Zatím je to nejúčinější a nejšetrnější způsob hubení slimáků, který jsem zkusila. Přeji hodně štěstí v boji, Ira
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.233 (?), 12.7.2011 13:50
My, tedy z rodiny hlavně já, už se slimáky bojujeme víc než 7 let. Denně jsem jich sbírala stovky a co jsme zasadili, stačili během několika večerů zlikvidovat. I vanish jsem používala, ale při pohledu na mrtvoly ve slizu mě přešla chuť na pažitku i to ostatní. Letos kromě brambor (včetně hlíz) sežrali všechny rašící lilie, libeček, afrikány, a vůbec skoro vše co jen trochu chtělo růst. I mi došla trpělivost a boj jsem už vzdávala, než jsem se dověděla o indických běžcích. Tento týden si pro ně jedu a nemůžu se dočkat až je uvidím konzumovat ty slizouny.Možná mi kačky zaberou trochu času, ale určitě to bude méně než mi zabere sběr slimáků.Co se týká psa, mám trochu obavu, ale u pána, kde jsem se byla podívat na život kaček, měli dva psy a bez problémů.Jarka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|