Odpuzovač hadů
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.82 (?), 12.6.2011 17:47
Poslední případ úmrtí v důsledku uštknutí zmijí byl předloni, šlo o dospělého, který byl uštknut do ruky při pokusu chytit zmiji na zahradě restaurace, takže žádné malé dítě uštknuté do krku a podobné kecy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.15 (?), 14.6.2011 16:14
Jak bylo psáno výše. Bylo by vhodné uvést fakta. Chlapa, který si s sebou nenosí sprej pro takové použití, nelze brát jako varovný příklad. Pochybuji, že v takovém věku nevěděl, že je alergický na štípnutí blanokřídlým hmyzem. Takoví jedinci jsou obvykle alergičtí i na hadí jedy.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.9 (?), 11.6.2011 20:45
Nejzábavnější z českých hadů je zmije obecná. Má být kriticky ohrožená ale zdá se že jich neubývá. Loví je sice ježek ale jen když musí a sám je nevyhledává. Je dobré si nejdříve přečíst základní údaje aspoň na Wikipedii, moc toho tam není a také Vás to nepotěší. Snad jen informace že zmije má také ráda klid a pokud na ní nešlápnete raději se Vám vyhne.
Odpuzovač by musel fungovat spíš jako pneumatické kladivo, zmije nic neslyší a vnímá jen vibrace. Takže když jdete ven tak dupat, dupat a dupat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.236 (?), 11.6.2011 21:38
Nerozumím tomu, až tak, ale předpokládám, že se had rád vyhřívá a tak bych mu někde mimo vedle zahrady vybudoval kamenné plato na které bude svítit sluníčko a v zahradě bych udělal automatické zavlažování které sepne několikrát denně třeba jen na chvilku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 12.6.2011 20:52
Kameniště? A já myslela, že to je základ jezírka... Promiňte mi zvědavost - ta roura je co? Odvětrání sklípku? Já taky podobné,,kameniště" tvořím, už druhým rokem no jo, nejsou lidi... zatím bych to nazvala spíše plevelištěm... Ani nevím, jezírko či potůček tam v blízkosti máte? Užovky se drží tam, kde je voda, taky je tu máme, pro ně je největší riziko naše kočka To samé asi ještěrky, před nějakým rokem jsem je v zahradě viděla, od dob koček už ani jednu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 13.6.2011 22:18