Nakup Calypso 480 SC
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.237 (?), 20.3.2018 13:44
...ale neměl by se používat bez omezení na každé zahrádce, jak se v případě Calypsa skutečně dělo...
Dobrý den, mohla bych poprosit o název účinné a povolené alternativy ke Calypsu na plodomorku hruškovou? Termín postřiku se blíží. Děkuji předem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.237 (?), 20.3.2018 14:47
Znovu jsem pozorně zmíněné vlákno přečetla a nenašla žádnou zmínku o alternativním SYSTÉMOVÉM insekticidu ke Calypsu. Jednou je zmíněn Reldan, což je ale kontaktní přípravek.
Čím budete stříkat vy, pane Waltře? Podle vlákna usuzuji, že u vás plodomorka taky škodí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.237 (?), 20.3.2018 22:10
Díky. S Mospilanem mám teď zajímavou zkušenost. Likvidovala jsem napadení mšicemi a smutnicemi na přezimovaných řízkách rajčat (nastříkané zabaleno na 3 dny v PE pytli). Zatímco mšice byly po rozbalení mrtvé, smutnice vesele poletovaly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.183 (?), 21.3.2018 0:58
Vždy jsem si myslel, že se přípravky obměňují, aby nevznikla rezistence. Nechápu, proč jste se tak rozohnili, jako by to chtěl někdo stříkat bojovým plynem. Taky bych si něco do zásoby pořídil, kdybych o tom věděl. Zejména když není (na pilatku) rovnocenná náhrada. Pokud by to někdo zrealizoval, mám zájem o +/- 50 ml, možná i 100. Čekal bych zájem rozhodně větší. Rosťa
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.204 (?), 21.3.2018 7:32
Bojový plyn to podľa definície síce nie je, ale celá táto skupina neonikotinoidov má najväčší podiel na kolapsoch včelstiev z posledných rokov. Na druhú stranu, kým nebudú zakázané plošne, najmä v repke, tak sa nič nezmení.
Trnavsko 145 mnm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|