Musky v dome

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 17.10 (?)
17.9.2018 9:53
Po odstraneni veskereho kvasiciho a hnijiciho ovoce vymizi. Tyka se i kdouli. Daji se i otravit nebo lapat do pasti, ale to je zbytecne. Kdysi jsem mel zamoreny byt od jednoho zapomenuteho bananu. Lidem par musek neublizi, ale chranim pred nimi kvasici svestky a hrozny. Musky roznaseji bakterie tvorici ocet.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?), 16.9.2018 12:55, zobrazeno: 2898x

jak vypudit musky z domu? (vnikly pri suseni svestek) ktere druhy ovoce je lakaji? predpokladam ze kdoule nikoliv..jisty clen domacnosti je hystericky dava do pytliku, aby nelekaly musky

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 16.9.2018 17:58

Mušky - octomilky - přitahuje vůně ovoce, zejména kvasícího. Na neporušené plody nelétají.

kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 156.17 (?), 17.9.2018 15:29

takze neporusena kdoule jim nevadi?
slysel jsem nazor ze se navic v domacnosti dale mnozi. kazdopadne je jich tu hodne a jakoby pribyvaly. mame v kuchyni kyblik do kompostu, je priklopeny, ale je poklop dostatecna zabrana aby nevychazela vune?

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 91.93 (?), 17.9.2018 16:27

Mám doma několik tvrdých kdoulí a mušky na ně vůbec nelezou. Trochu je přitahuje kanystr s vínem v kuchyni, který mírně bublá, ale dovnitř se nedostanou. V nevymytém odpadkovém koši se množit dokáží. V teple se mušky z čerstvě nakladených vajíček vylíhnou už i za dva týdny. Syn nám kdysi zamořil byt v zimě. Schoval ("dočasně") banán do nepoužívané holínky, aby nebyl hubován, že nesnědl svačinu. Za dva měsíce to byl neskutečný a nevysvětlitelný nálet. A přitom v zimě. Všechny odpadky a výlevky jsme denně čistili, ale zdroj jsme odhalili až při invazivním výskytu hejna nad holínkou. Začněte tedy kyblíkem na kompost. Možná naleznete zdroj i ve zcela nečekaném místě. Já mám na všechny malé mušky a komáry zbraň v podobě elektrického UV zabíječe komárů. Když ráno před rozedněním větrám, párkrát to prskne a je po muškách. Některé z těch našich létajících potvůrek ošklivě štípou.

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 17.10 (?), 17.9.2018 9:53
Po odstraneni veskereho kvasiciho a hnijiciho ovoce vymizi. Tyka se i kdouli. Daji se i otravit nebo lapat do pasti, ale to je zbytecne. Kdysi jsem mel zamoreny byt od jednoho zapomenuteho bananu. Lidem par musek neublizi, ale chranim pred nimi kvasici svestky a hrozny. Musky roznaseji bakterie tvorici ocet.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 148.5 (?), 17.9.2018 17:11

V tuto dobu burčák a hrozny... katastrofa. Už 14dní plná kuchyň octomilek, už mi taky lezou na nerva a čekám, kdy ta invaze skončí. A ano, minulý týden jsem vynášela odpadkový koš se zbytky jablek na štrůdl a celý byl polepený vajíčky octomilek, musela jsem ho pořádně vydrhnout. No... zatím to od invaze úplně nepomohlo, snad až se dopije ten burčák(u nás spíš vylije... byl to dárek)

host - 157.239 (?), 17.9.2018 21:15

V naší domácnosti se +-ob den naplní 10ti litrový pl.kýbl rostlinnými a ovocnými okrojky, sáčky po čajích, kávovým lógrem... Tento pro většinu lidí odpad nosím do zahrady na kompostovací válek-obsah tam hrknu a nádobu velmi teplou vodou vypláchnu, vyliju na sušší část hromady. Žížaly hnojky jsou čiperné i v největších mrazech, nad kopou stoupá pára. Octomilky u nás nemají k velkému množení šanci, nejvíce se slétají na hóóódně zralý banáncheeky. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz