Mravenci na zahrade
|
|
|
|
host - 91.66 (?) 11.7.2009 19:08
Na zahradě v blízkosti Mor. Krumlova - zahrada cca 1 500 m2 jsou mravenci naprosto, ale naprosto všude kam kopnu. Když sázím nové rostlinky, když obrývám stromy, no prostě všude. Nevím o tom, že by nějak škodili. Nic mi zatím nezničili, kdybych nešla do země, tak ani nevím, že tam jsou. Čas od času lezou po některých stromech, ale mám za to, že ničí mšice a pokud se nenastěhují do vašeho obydlí, tak to ničemu neškodí. Hubit je v přírodě čímkoliv, je podle mého mínění nošení dříví do lesa.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 222.12 (?), 28.5.2013 14:51
postrik na mravence exzistuje a je scela efektni je to biolit přímo na mravence je sice na domácí použití, ale ja ho používám ve svý skalce.
|
|
|
|
|
|
|
host - 133.213 (?), 6.7.2009 23:23
Ad skleník - tam bych se raději chemii vyhnul a zkusil najít hnízdo a to zničit. Při sebemenším dalším výskytu mravenců hned hledat další hnízdo, aby neměli šanci na regeneraci. V trávníku mám dobré zkušenosti s obráceným květináčem, ale to je spíš takový udržovací krok, aby je nenapadlo dělat nějaké větší manévry
Osobně mám s mravencema zkušenost spíše v domě. Jak si udělají hnízdo pod domem, je to vážné. Běžné prostředky nemají šanci. Ráno jsem vstal z postele a vysál jsem půl sáčku mravenců, kteří se promenádovali po podlaze a parapetu. Nechápal jsem odkud se berou, byli jak nějaké perpetum mobile. Pomohl až deratizér, který celý dům, sklep i okolí domu postříkal nějakým postřikem. Toto boužel opakuji tak jednou za 3 roky, protože mravenci jsou nezničitelní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.66 (?), 11.7.2009 19:08
Na zahradě v blízkosti Mor. Krumlova - zahrada cca 1 500 m2 jsou mravenci naprosto, ale naprosto všude kam kopnu. Když sázím nové rostlinky, když obrývám stromy, no prostě všude. Nevím o tom, že by nějak škodili. Nic mi zatím nezničili, kdybych nešla do země, tak ani nevím, že tam jsou. Čas od času lezou po některých stromech, ale mám za to, že ničí mšice a pokud se nenastěhují do vašeho obydlí, tak to ničemu neškodí. Hubit je v přírodě čímkoliv, je podle mého mínění nošení dříví do lesa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.26 (?), 12.7.2009 13:37
To už je prostě úděl. Pokud bydlíte v chalupě, budete už navěky bojovat s kdečím. S mravenci, vosami, pavouky, komáry, mouchami, červotoči a já nevím čím vším. Já si vždycky říkám - tito tvorové tu byli milióny let před námi, z jejich životního prostoru člověk stále bezohledně ukrajuje. To, že štípou, koušou a sají, je jejich přirozenost. Tak je příroda vybavila, aby přežili. A daří se jim to setsakramentsky dobře. Teď jsem se například dočetla, že mravenci likvidují klíšťata. Ono všechno špatné, je pro něco dobré a v přírodě to platí dvojnásob.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|