Molica - skodca na kaleraboch, kapuste a rajcinach ako ucinne proti nej?
|
|
|
|
host - 137.182 (?) 25.6.2012 3:09
Pouzite Chess 50 WG podla navodu.
Pozor -- Mospilan, Actara, Calypso su vsetko neonikotinoidy. Ich striedanim vela nedosiahnete, ak si molice vybuduju odolnost voci jednemu z menovanych pripravkov, budu odolne aj voci ostatnym neonikotinoidom.
Skuste ten Chess 50 WG, davkuje sa na 100 m² 3.6 - 7.2 g/5-8 litrov. Posobi pomaly, tie molice vidno este niekolko dni po osetreni, ale prestavaju cicat a postupne hynu. Po redukcii populacie Chessom mozete na udrzovanie nizkej premorenosti pouzivat aj opakovane pripravky Vektafid alebo NeemAzal T/S v odporucanych davkovaniach.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 22.6.2012 22:51
Omlouvám se, měl jsem pocit, že jste někde psal, že jste ji ve skleníku měl.Ano správně píšete, že molice vlaštovičníková se specializuje na brukvovité zeleniny, jahodey nevím.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 22.6.2012 23:47
Já jsem jen tak teoretizoval, je opravdu otázkou o kterou molici se jedná. A tak Vám aspoň přeji, ať se Vám to nějak podaří vyřešit.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.182 (?), 25.6.2012 3:09
Pouzite Chess 50 WG podla navodu.
Pozor -- Mospilan, Actara, Calypso su vsetko neonikotinoidy. Ich striedanim vela nedosiahnete, ak si molice vybuduju odolnost voci jednemu z menovanych pripravkov, budu odolne aj voci ostatnym neonikotinoidom.
Skuste ten Chess 50 WG, davkuje sa na 100 m² 3.6 - 7.2 g/5-8 litrov. Posobi pomaly, tie molice vidno este niekolko dni po osetreni, ale prestavaju cicat a postupne hynu. Po redukcii populacie Chessom mozete na udrzovanie nizkej premorenosti pouzivat aj opakovane pripravky Vektafid alebo NeemAzal T/S v odporucanych davkovaniach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 10.6 (?), 15.8.2014 3:53
Ja som v mojom skleníku použil prípravok na mole, (sprey 500 ml, pre aplikácie napr v šatníku proti šatovím moliam) a zabralo to. Stačí jemne postriekať spodné strany listov a je po moliciach 😃
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.245 (?), 4.7.2012 21:44
dobry den,
tiez sme sa tento rok trapili s molicami, kaleraby mame len vonku a boli/su neuveritelne napadnute. No uz ich pomaly zberame, takze uz postrek neriesime, tiez sme skusali Actaru. Ale skor by ma zaujimali tie male cierne musky s kridelkami, ktore boli spomenute.. mame ich aj na kaleraboch, aj na rajcinach.. o co sa jedna?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|