Malinkaté mušky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petra P. - Bronzový Zahrádkář (66) - 156.230 (?), 21.6.2013 9:26, zobrazeno: 9611x
Dobrý den,
prosím o radu - na květácích se nám objevily takové malilinkaté sněhově bílé mušky. Vždycky, když zalévám, rozletí se jich hejno do všech stran, a pak si znovu posedají na listy. Loni jsme je měli na petrželi, která později v létě chytila plíseň. Co je to za škůdce a jak se proti nim mám bránit?
Díky!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.114 (?), 21.6.2013 9:50
Pane Kuky, nemáte pravdu, jedná se o dva různé druhy - molici skleníkovou (škodí ve sklenících a interiérech) a molici vlaštovičníkovou, ta se vyskytuje venku na brukvovitých rostlinách, jahodách... Na obojí nic moc nefunguje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
IvetaK - (6) - 0.43 (?), 21.6.2013 11:28
Koupila jsem takové žluté obdélníčky, spousta se jich nachytala. Pak jsem se zdravě naštvala a rostliny "vyházela" ven na terasu. Zbytek mušek asi odletěl... :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Miro69 - (15) - 211.22 (?), 21.6.2013 12:25
Molice mám na kaleráboch, jahodách, rúžičkovom keli, zelery, fazuli, no najviac na mladých výhonkoch čakanky šalátovej. Nepomáha nič. Robil som aj mydlovo olejový postrek, ale hubí len kontaktne. Z neďalekých polí ich nalietavajú celé roje, takže je to márne. Na čas som ich zredukoval vystriekaním silným prúdom vody.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|