komáří larvy - likvidace
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 11.4.2011 14:07
Zdravím.
Někde načteno, pak i slyšeno na přednáškách o přírodních zahradách, nevyzkoušeno - zabránit jim v kladení překrytím nádoby síťovinou, záclonovinou. Důležité, aby to bylo opravdu hustá síťka. Připevnit po obvodu. Voda proteče, komáří samička se k hladině nedostane. Jenom tak nikde nebylo konkrétní řešení upevnění, aby se dala vybírat voda na zálivku. Ale s tím si někdo šikovnější určitě poradí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.240 (?), 13.6.2012 20:34
Zdravím, mám takový zvláštní problém. Oběvily se mi komáří larvy v rašeliništi. Bohužel nevím, jestli jsou i v přírodních rašeliništích, ale tam bych je neočekávala kůli vysoké kyselosti. Já bohužel ve svém rašeliništi bojuji se zásaditostí a ráda bych larvy vyhnala, aniž bych si rašelinu ještě více nezdegradovala.. Máte někdo nějaký recept, jak zlikvidovat larvy a nezměnit pH rašeliny??
Děkuji Eva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.132 (?), 27.6.2013 20:19
z toho všeho co jsem přečetl by se vám mohly hodit ty měděné piliny - na brusce pokousat nějakou měď by mohlo být dobré, ale asi to zalepí kotouč, tak třeba pilkou? nevím co rašelina může a nemůže obsahovat.. ještě jsem si všiml že kdosi psal o modré skalici.. no projděte tohle vlákno, však je tu rad spousta :)
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.22 (?), 27.7.2020 15:13
Mě se osvědčilo na hladinu sudu dát polyethýlenovou folii, kterou ostřihnu podle tvaru hladiny vody v sudu a položím na hladinu vody, vytlačím zpod folie všechny bublinky vzduchu. Nechám na hladině 1 až 2 cca hodiny. Larvy se utopí. Je to pohodlné a rychlé a žádná chemie.Princip stejný, jako nalít na hladinu olej - toho musí být totiž hodně, aby se vytvořila souvislá vrstva a ne jen mastná oka. Larvy se přes folii nemohou nadechnout.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.81 (?), 27.7.2020 17:58
Já dávám tabletu na bazény.
|
|
|
|
|
|
|
host - 163.125 (?), 28.7.2020 11:58
Ja davam veko na sud. Mam aj mensiu gumennu nadobu asi 30 L a tu miniem kym sa komare vyvinu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 47.184 (?), 29.7.2020 14:15
Jaká přesně je to polyethýlenová folie, kde ji koupím?
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.145 (?), 23.6.2021 17:44
Logicky asi jakýkoliv igelit.
|
|
|