Jak se zbavit vrabců
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.35 (?), 8.5.2011 18:59
Tak v té číně, to bylo mnohem horší než píšete.
Syfilický Mao Ce Tung nařídil, aby všichni přestali pracovat a začali hubit vrabce.Prý dělají škodu.Poklesla produkce, začal hladomor. Vyhubení vrabců mělo za následek přemnožení škůdců, které vrabci jinak udržují v normě.Hladomor pokračoval i další roky.Dnes vědci diskutují o tom, kam se vrabci poděli, stal se z nich dost vzácný pták.Pak Mao zase nařídil, aby všichni stavěli pece a tavili železo.Roztavit nebylo co, tak roztavili i nářadí a vše s kovy, Vznikla jim jakási litina, která se nedala na něco použít.Nebylo čím pracovat.
O Mao byl kdysi v televizi dokument.
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.120 (?), 8.5.2011 19:46
Já mám také vrabce pod dvěma krajovými taškami, ale také díky nim nemám problémy s vlaštovkami které si chtěli udělat pod podbitím hnízdo(nevím co je větší zlo), má to své výáhody ale i nevýhody, víc mě snad štvou sousedovic kočky které postříkávají sklepní okýnka a vchodové dveře.
|
|
|
|
|
|
|
Zahradnik72 - (28) - 84.204 (?), 4.3.2018 18:42
Připojil bych se k dotazu - máte zkušenosti s těmi "proptačími" hroty? Je to dost drahý. Potřebuju s tím pokrýt si ce jen tak 2 - 3 metry okapu, aby nes.ali na lavku pod okapem, ale nechci vyhazovat cca pětistovku za něco nefunkčního.
Těch hrozů je několikero druhů, většinou píšou proti holubům a jinému ptactvu. Hroty bych chtěl zkusit ty s plastovým základem + nerez hroty, co se lepí silikonem na rynu.
Díky
Pozn. Vy co píšete, že je vrabců málo, tak nevíte, že všichni jsou u nás...
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.122 (?), 8.5.2011 21:10
Paní Mílo, na záhonech Vám to sežerou holubi, vrabci ne.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.190 (?), 14.5.2011 16:47
Na záhonech mladého hrachu.po odstranění ochrané sítě po vzejítí a výrůstu cca 10 cm si vrabci udělají spolehlivou "vegetariánskou! jídelnu a zlikvidují vše zelené do několika dní.Ani střílení ze vzduchovky nepomáhá.Kdo poradí jakoukoli metodu "boje" proti vrabčím vetřelcům?
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 30.7.2011 10:48
Dejte síť na kolíky nad hrách.
Mně vrabci zjara čistí zahradu od mšic a vylupování pupenů jsem od nich neviděl. Fasádu špiní rozhodně méně než jiřičky a vlaštovky, které u mne ale nehnízdí, alespoň vím proč. Když se koupou ve špatně udělaném okapu, je z toho kocour na nervy :-) Když vyvádějí mladé, jsou na nervy zase vrabci. Proti špačkům jsou vrabci a sýkorky úplně zlatí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.28 (?), 13.6.2012 19:36
Není pravda, že holubi!! Vrabčáci sklidí sazeničky, vyhrabou zasetá semínka, oštípou pupeny rybízu, angreštu, zaštípou hrách...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.42 (?), 5.5.2016 6:45
Kočky jsou k ničemu, měli jsme dvě a pořídily si je právě proto, že jsme si mysleli, že ti vrabci se jich budou bát :D jó tak to byla naivita prvního stupně. Nerozmlsávali jsme je whiskasem, ale ptáků si nevšímaly, zato chodily žrát k sousedům a ti si stěžovali, že jim nedávámě žrát a oni pak sežerou těm jejich. Takže teorie, nedávat kočkám žrát... ha ha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|