Jak se zbavit vrabců
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.2 (?), 25.4.2014 11:23
když by jste musel obrok natírat parapety všechny plechové stříšky kvůli odlupující se barvě od jejich exkrementů, několikrát sít mrkev, petržel atd. kterou okamžitě rozhrabou a peleší se v čerstvém záhonu, opakovaně léčit virové průjmy u psů, kteří s radostí olizujou jejich hovínka, která nestačíte uklízet a slupnou spadlá mrtvá vyhrabaná vrabčí mláďata asi by jste mluvil jinak... grrrrr
díky sousedům chovajícím slepice je prostě nejde vypudit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.215 (?), 20.10.2020 22:12
Vrabci mně na zahradě nevadili do té doby než jsem vypozorovala, jak jsou agresivní. Na zimu dávám vždycky ptáčkům do krmítka slunečnice. Létali k nám sýkorky, stehlíci, kosi apod. Vloni se k nám na zahradu přihnalo hejno vrabců a všechny ostatní ptáčky z krmítka pravidelna vypudili. Letos jsem již rozvěsila pro sýkorky lojové koule. Jakmile si tam však usedla sýkorka, přilétl vrabčák a vyhnal ji. Lámala jsem si hlavu, kde se u nás vrabčí hejno z ničeho nic vzalo. Je známo, že se zdržuji v křovinách. Zjistila jsem, že celé hejno se zdržuje ve vzrostlém keři za plotem naší zahrady. Radikálně jsem keř (zlatici) ostříhala, takže z něj zbylo jen torzo, Stal se zázrak, vrabci odlétli do jiných teritorií.
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.87 (?), 28.5.2014 9:57
Nechápu, co má pořád každej s tím, jak jich je málo. Není to pravda. Jenom v ČR jich je zhruba tolik co lidí. Nemluvě o tom, že to žije snad kromě Antarktidy po celým světě, je to nejrozšířenější pták vůbec. Fakt nechápu tu hysterii.
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.186 (?), 28.5.2014 16:40
Vrabců samozřejmě valem ubývá kvůli tomu, že mizí jejich přirozená hnízdiště, úkryty a teritoria. Takže dojem, že je vrabců dost, je bohužel milný.
Co se týče hnízdění vrabců pod střechou, tak chápu, že to je nepříjemné. Řešení je prosté - pečlivě utěsnit všechny otvory kam lezou - existují proto speciální sítě proti ptákům. Pokud provedete optaření na podzim budou hnízda prázdná (ta vyházejte) a skuliny pečlivě ošetřete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 28.9.2015 9:32
Asi moc pravdy PP, nemáte. V minulosti to byl ptáček, který na žádné slavnostní tabuli nesměl chybět, takže jich v minulosti bylo tolik, že se mohly lovit, za účelem konzumace. Ostatně u nás chráněný špaček je jinde jedlý a v určité době velmi žádaný na talířích v restauracích, včetně vlaštovek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.98 (?), 22.4.2012 23:05
Zkuste to plašit v noci, pokud možno, myslím že to by mohlo zabrat. Jinak snad fakt jen kočka nebo vzduchovka, jak psal někdo výše.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.2 (?), 13.6.2012 20:30
Máme vrabce a ráno skáčou po okapu před oknem ložnice... někdy mě jejich "řev / zpěv" vzbudí, někdy ne; nevadí mi to... poslouchám a zase usnu . Máme i vlaštovky, jiřičky ve chlévě a na seníku, tamtéž i netopýry; špačkové hnízdí ve staré višni, krouží zde divoké kačeny i čápi, poštůlka sedává na střeše... a další další ptáčkové, které ani neznám. Nemám pocit, že by mi na zahrádce působili škodu; ale já jsem takový přírodní typ. Jsem šťastná na vesnici s tím, co k tomu patří . To mám od babičky a maminky... krmily ptáčky, pod hnízdem jim připevňovaly desky, aby neznečišťovali podlahu a aby nebyli rušeni. Přeji všem vše dobré, Lenča.
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.198 (?), 3.12.2012 21:52
Souhlasím, plašení v noci se často osvědčí...
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.11 (?), 30.5.2013 22:36
ty rady jak jsou vrabci neskodni moc tazateli nepomuze on potrebuje vedet cim ucpat diry takze pokud je k diram dobry pristup tak udelejte z kralikarskeho pletiva zmuchlany kousek ten vstrcte do diry tak aby se schoval pod uroven a vyplnte montazni penou po zatvrdnuti prebytecnou penu driznete a striknete barvou ve sprey odstinu jako ma oblozeni pokud tam nedate to amovani z pletiva tak se proklovou dovnitr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|