Jak se zbavit včel?



   Předchozí příspěvky  |  <  21,  22,  23,  24,  25  >   
         
morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?) 
20.8.2009 10:43
Jak vám, proboha, mohou včelstva 300 m od baráku znehodnotit zahradu tak, že je k ničemu? To nějak nechápu (očekávám obligátní odpověď o alergii), protože pokud nemáte místo trávníku květinové pole, po kterém chodíte výhradně bosky, nevidím jediný důvod, proč by vás měly včely obtěžovat. Nicméně pokud vám to pravdu zásadním způsobem ničí vaše pohodlíčko, jak to z vašeho příspěvku vyplývá, třeba byste situaci mohla řešit podobně jako ti pomatenci ve Vítkově... Schválně by mě zajímalo, kdo tam byl dříve. Zda vy, nebo ten (jak vy jej nazýváte) vůl se včelami...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6542) - 70.100 (?), 20.8.2009 10:58

Proč jste tak agresivní, když neznáte situaci v místě. Nevíte jak je chov veden, jaká je bodavoste včelstev, nevíte=nevíme nic. Co když majitel je jeden z těch lidí, co 50 žihadel považují za lapálii a jedno je pod hranicí jeho vnímavosti? Těch otázek je hodně a útočit na tazatelku je v podstatě oblíbený folklór z dávných dob, kdy včely byly svaté a nad včelaře nebylo. Není to tak.

PS. Donedávna jsem včely sám choval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.4 (?), 20.8.2009 11:26

Ano, je těžké soudit, když člověk nezná konktrétní situaci na místě. Na druhé straně, se spoustou závěrů toho pána 114.177 nelze než souhlasit.

Já osobně dneska propadám do depresí, když to na jaře pod mými stromy nehučí (spíš ani nebzikne).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 20.8.2009 11:40
Reaguji tak, jak mě příspěvek naladil, ale máte pravdu, podrobnosti neznám. Z příspěvku tazatelky jsem se totiž dozvěděl jen to, že jí včely vadí, že souseda považuje za vola a že 40 včelstev ve vzdálenosti 300 metrů od baráku jí znemožnilo užívat vlastní zahradu. Pokud je včelař neukázněný a jeho včelstva bodavá, najde paní mezi okolními sousedy jistě i další, kterým to znepříjemňuje život. Nechť se s nimi tedy spojí a postupují proti domnělému hulvátovi společně. Jistě tak dodá svému požadavku patřičnou váhu - laicky bych odhadnul, že by se to mohlo řešit jako přestupek proti soužití.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 20.8.2009 21:43

Na zahradě u domu, má asi čtvrt aru, jsme až do loňska měli 4 úly.Vnučky nedostaly jediné žihadlo.Na jaře jsme je přestěhovali na naší druhou, větší zahradu.A náš soused má jiný problém.Má za naším plotem velký sad a naše včely mu chybí.Možná by tazatelce pomohlo vysadit něco vyššího, aby včely tzv.vzaly výšku a letěly o kousek dál. Jinak souhlasím s tím, že pokud na jaře stromy nebzuní, je něco špatně.Většinou moc nesklidíme.Pamatuju si jarní pampeliškový louky plný včel, kde jsme jako děti lítaly, nepamatuju si, že bych tam někdy dostala žihadlo.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 137.21 (?), 28.5.2011 1:32

Je pěkné když stromy jak píšete bzuní, ale už méně příjemné je když soused má úly né metr nebo dva od sousedů, ale jsou přímo na hranici pozemku.To je potom radost venku posedět:-(Synové jsou alergici a již předloňi slíbil včelstvo posunout a snížit počet, asi 15 včelstev přímo na hranici a ouha letos už má dalších 5úlů!!Tomu se myslím říká bezohlednost a ještě by měl mít jako včelař léky první pomoci, ale nemá a když něco jde k nám a my samozřejmě dáme jelikož nemám srdce nechat nevinné trpět.Zvedli jsme vzletovou dráhu a stejně to nepomohlo, máme na zahradě bazén a tak je asi přitahuje voda:-(Když mě letos napadlo hejno včel a reakce na pobodání byla velká prosili jsme souseda o řešení, ale ten se mi jen vysmál, že kde mám důkaz, že to byli jeho včely.Už vážně nevím jak situaci řešit.Pokud někdo poradí budem rádi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 226.207 (?), 28.5.2011 4:19

Zdravím, obávám se že na váš dotaz existuje jen jediná odpověď, neřešit včely ale včelaře. Vím že je to velký problém a věřte že vím o čem mluvíte protože sám mám takového souseda. Jelikož sám včelařím, dodnes se mi nepodařilo vysvětlit tomuto zvláštnímu (nenapadá mě žádné slušné pojmenování), že žijeme ve městě a nemůže vyřezávat spodní větve na svých stromech protože tím upravil letovou hladinu včel na jeden metr nad zemí.A už vůbec neřeší moji manželku, která je alergik na včelí bodnutí. Takže přeji mnoho zdaru při jednání se sousedem, snad budete mít víc štěstí než já.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 11.103 (?), 1.9.2009 13:04

Tak takhle jednoduché to opravdu není. Sepsali jsme petici, pod kterou se podepsala celá ulice a postoupili k řešení městskému úřadu. Zrovna před hodinkou jsem se dozvěděla, že si soused na svém pozemku může dělat co chce, že mu nikdo nemůže nařídit omezení množství včelstev a podobné kydy. Upřímně paní lituji, protože máme s neohleduplným sousedem včelařem problémy již delší dobu. Každému, kdo nás, co údajně nemáme rádi včely odsuzují, bych přála alespoň chvíli zažívat to co mi a nevědět jak dál. Prádlo sušíme zásadně v domě, okna musíme umývat každý týden, abychom nebyli za šmudli, to samé se týká aut(už ani nepoznám, jaká byla původní barva toho mého). Zaneřáděný zahradní nábytek a znehodnocené omítky domů, návštěvy, které od nás odcházejí v zašpiněném a pokáleném oblečení, když si chceme chvíli posedět venku a tak dále. Nepomohlo ani, že jsme "milovanému" sousedovi nabídli, aby si část včelstev dal na náš pozemek, vzdálený od obydlí. A co teď? On má práva a ostatní ne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.166 (?), 1.9.2009 14:13

Pokud si na svém pozemku může dělat, co chce, trvejte na tom, ať si včely udrží pouze na tom svém, tam vám jistě vadit nebudou .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 54.27 (?), 12.9.2009 0:18

Já sám včely chovám už hezky dlouho.  Pokálení sušeného prádla se týká období pouze asi 14 dní na jaře po roztání sněhu a prvním proletu, kdy včely hledají výrazně barevné a mokré věci ohřáté sluncem kvůli potřebě donášení vody do úlů a zároveň tam kálí.  Po zbytek roku není sušení prádla v blízkosti včelstev žádný problém.  Zašpiněná okna, auta, zahradní nábytek, omítky domů, to nemá se včelami vůbec nic společného. Ani těsně před úly, kde by teoreticky intenzita pouštění výkalů měla být nejvyšší, jsem žádné takové intenzívní zašpinění nezaznamenal. Když padající výkaly, tak to obstarají holubi nebo kosi či jiní ptáci.  A 300 metrů daleko, i když poměrně velký počet 40 včelstev, to je prakticky totéž jako by tam ty včely vůbec nebyly. Jediný problém, kde by včely mohly překážet, je nebezpečí popíchání, a to je prostor cca několik metrů od úlů dozadu a do boků a pro 40 včelstev takových 10 - 20, možná i 30 metrů podle místních podmínek zepředu ze směru, kde včely vyletují z úlů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  21,  22,  23,  24,  25  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm21.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm19.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm19.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika