jak se zbavit krtka
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 166.94 (?) 22.6.2009 16:48
Hezký den. Mám osvědčenou metodu kleští - 2x do týdne úspěch. Najděte chodbu a udělejte šachtičku a to jen právě na kleště, větší nikdy nedělejte, aby se nemohly kleště v šachtičce překotit nebo uhnout, až bude hlodavec procházet. Chodbu můžete najít i pod krtinou . Ne každá krtina je vyústění na povrch. Krtinec odhrňte a nahmatejte otvor dvěma prsty se dostaňte dovnitř a otáčejte uvnitř otvoru, abyste zjistil, zdali se jedná jen o vyústění na povrch, nebo se jedná o chodbu, jenž vede dále a krtinec je tedy jen vrcholem chodby. Až vytvoříte přesnou šachtičku, důkladně vyčistěte otvory na obou stranách šachtičky, aby nebyly přicpané hlínou při hloubení šachtičky.Nalíčené kleště usaďte na dno šachtičky a přikryjte celou šachtičku květináčem a okraj u země obsypte hlínou, aby květináč nepropouštěl vzduch(!!!) Tak Asi 30 cm před kleštěma na té samé chodbě učiňte otvor a 30 cm za kleštěma na té samé chodbě učiňte také otvor. Ať jsou oba otvory veliké klidně jako má průměr chodba hlodavce. Velikou zbraní je totiž, že hlodavec k smrti nesnáší průvan a půjde oba otvory zavřít ,aby do chodby netáhlo. A kleště jsou právě mezi oběma otvory ,takže až ucpe jednu díru ucítí luft nadále z díry k níž bude muset skrze kleště. Nemusíte tedy hlídat, z které strany ke kleštím půjde. Takto naličte večer a ráno se jděte podívat pod květináč na výsledek. Stává se, že hlodavec zacpe jen jednu díru a místo, aby šel skrze kleště k díře druhé zahrne rovnou kleště... Nermuťte se a kleště vyndejte(pozor na prsty, budou nalíčené ),šachtičku opět vyčistěte a opět osaďte zpět, květináč přikopte, obsypte a hlavě otevřete znovu otvor, který hlodavec zacpal a čekejte do odpoledne na výsledek. Přestane-li hlodavec díry zapávat a přesune-li se na jiné místo, celý proces lovu přeneste na toto nové místo. Trpělivost růže přináší a tato metoda mi odhalila, že tento boj není bojem s větrnými mlýny. Ulevila od vzteku a tahání vody, toť metoda s minimálním výsledkem. Minulý týden jsem četl inzerát, kde již evidentně zoufalý člověk nabízel 3 tis. za ulovení tohoto hlodavce na jeho zahradě... Chápu jej, sám jsem bojoval 2 roky neúspěšně.
Lovu zdar!
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 95.94 (?), 27.5.2009 21:35
Nechci dělat někomu reklamu, ale zkuste Biologické katalyzátory Biofer, máme s tím vynikající zkušenosti a vyhoví se i "ochráncům přírody".
odborný instruktor svazu zahrádkářů
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 166.94 (?), 22.6.2009 16:48
Hezký den. Mám osvědčenou metodu kleští - 2x do týdne úspěch. Najděte chodbu a udělejte šachtičku a to jen právě na kleště, větší nikdy nedělejte, aby se nemohly kleště v šachtičce překotit nebo uhnout, až bude hlodavec procházet. Chodbu můžete najít i pod krtinou . Ne každá krtina je vyústění na povrch. Krtinec odhrňte a nahmatejte otvor dvěma prsty se dostaňte dovnitř a otáčejte uvnitř otvoru, abyste zjistil, zdali se jedná jen o vyústění na povrch, nebo se jedná o chodbu, jenž vede dále a krtinec je tedy jen vrcholem chodby. Až vytvoříte přesnou šachtičku, důkladně vyčistěte otvory na obou stranách šachtičky, aby nebyly přicpané hlínou při hloubení šachtičky.Nalíčené kleště usaďte na dno šachtičky a přikryjte celou šachtičku květináčem a okraj u země obsypte hlínou, aby květináč nepropouštěl vzduch(!!!) Tak Asi 30 cm před kleštěma na té samé chodbě učiňte otvor a 30 cm za kleštěma na té samé chodbě učiňte také otvor. Ať jsou oba otvory veliké klidně jako má průměr chodba hlodavce. Velikou zbraní je totiž, že hlodavec k smrti nesnáší průvan a půjde oba otvory zavřít ,aby do chodby netáhlo. A kleště jsou právě mezi oběma otvory ,takže až ucpe jednu díru ucítí luft nadále z díry k níž bude muset skrze kleště. Nemusíte tedy hlídat, z které strany ke kleštím půjde. Takto naličte večer a ráno se jděte podívat pod květináč na výsledek. Stává se, že hlodavec zacpe jen jednu díru a místo, aby šel skrze kleště k díře druhé zahrne rovnou kleště... Nermuťte se a kleště vyndejte(pozor na prsty, budou nalíčené ),šachtičku opět vyčistěte a opět osaďte zpět, květináč přikopte, obsypte a hlavě otevřete znovu otvor, který hlodavec zacpal a čekejte do odpoledne na výsledek. Přestane-li hlodavec díry zapávat a přesune-li se na jiné místo, celý proces lovu přeneste na toto nové místo. Trpělivost růže přináší a tato metoda mi odhalila, že tento boj není bojem s větrnými mlýny. Ulevila od vzteku a tahání vody, toť metoda s minimálním výsledkem. Minulý týden jsem četl inzerát, kde již evidentně zoufalý člověk nabízel 3 tis. za ulovení tohoto hlodavce na jeho zahradě... Chápu jej, sám jsem bojoval 2 roky neúspěšně.
Lovu zdar!
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 162.162 (?), 22.6.2009 16:59
zbavila som sa krtov tento rok nasledovne:
napchate prazdne sklenene flasky do zeme cca 6 na 400m2, zasadila nejaku cervenu rastlinu - neviem nazov, + chovam kocurika uzasneho ktory vseko ulovi![](/obrazky/smajliky/regular_smile.gif)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 157.85 (?), 28.8.2009 21:22
musite v noci jit ven a dat do vsech krtincich prazdnou banku potom druhy den budou mrtve
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 106.146 (?), 20.10.2009 12:06
Včera jsem dal SAVO, do rána byl sice pryč, ale vedle :-), dnes jsem dal do díry chlorové tablety do bazénu. Uvidím zítra a napíšu výsledek. Předevčírem sirné knoty a foukal jsem mu do nory vysavačem. Asi se mu to líbí, tak nevím. Budu dál experimentovat dokud ho nezničím. Kočky a psa mám a samozřejmě se asi s nimi kamarádí.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 38.58 (?), 27.10.2009 22:59
Je to marný boj, snad jen některé kočky/2 jsem našel ve studni, asi je tam zahnala/.Jinak jsem vyzkoušel skoro všechny metody, ale víceméně marně.
Nejvíce se mi líbila tato: vyhrabat otvor do chodby, vložit zapálený dělbuch,
přiklopit betonovou dlaždicí a stoupnout si na ni.Hlína lítala z děr po celé zahradě.Ovšem do týdne minimálně dvojnásobný počet krtků - ono se jim to snad líbilo! :)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 208.34 (?), 6.1.2010 18:34
co takhle zkusit tuto návnadu: liquid gel Nor speedy effect. Máte někdo zkušenosti. nejspíš ji vyzkouším. Krtek se mi pustil do mého rok starého krásného trávniku. Tonda
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 69.222 (?), 8.7.2014 8:47
Několik roků jsem s těmito miláčky vedl válku ve které byl jednoznačný vítěz: Krtek !! Náhodou jsem doma objevil krabičku takzvaných pirátů co se hází na silvestra, tak jsem krtkovi (spíše krtkům) dopřál příchod nového roku koncem května.Návod je jednoduchý: odkrýt díru, zapálit piráta, šoupnout rychle co nejdál, přišlápnout nohou a vyčkat odpálení. Je to už tři roky co krtky na zahradě nemáme.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 148.152 (?), 3.5.2010 9:36
Vážení prosím o vkládání příspěvků na Krtek a je to --Tam je vše není třeba tříštit problém děkuji PETR
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|