Hezký den. Mám osvědčenou metodu kleští - 2x do týdne úspěch. Najděte chodbu a udělejte šachtičku a to jen právě na kleště, větší nikdy nedělejte, aby se nemohly kleště v šachtičce překotit nebo uhnout, až bude hlodavec procházet. Chodbu můžete najít i pod krtinou. Ne každá krtina je vyústění na povrch. Krtinec odhrňte a nahmatejte otvor dvěma prsty se dostaňte dovnitř a otáčejte uvnitř otvoru, abyste zjistil, zdali se jedná jen o vyústění na povrch, nebo se jedná o chodbu, jenž vede dále a krtinec je tedy jen vrcholem chodby. Až vytvoříte přesnou šachtičku, důkladně vyčistěte otvory na obou stranách šachtičky, aby nebyly přicpané hlínou při hloubení šachtičky.Nalíčené kleště usaďte na dno šachtičky a přikryjte celou šachtičku květináčem a okraj u země obsypte hlínou, aby květináč nepropouštěl vzduch(!!!) Tak Asi 30 cm před kleštěma na té samé chodbě učiňte otvor a 30 cm za kleštěma na té samé chodbě učiňte také otvor. Ať jsou oba otvory veliké klidně jako má průměr chodba hlodavce. Velikou zbraní je totiž, že hlodavec k smrti nesnáší průvan a půjde oba otvory zavřít,aby do chodby netáhlo. A kleště jsou právě mezi oběma otvory,takže až ucpe jednu díru ucítí luft nadále z díry k níž bude muset skrze kleště. Nemusíte tedy hlídat, z které strany ke kleštím půjde. Takto naličte večer a ráno se jděte podívat pod květináč na výsledek. Stává se, že hlodavec zacpe jen jednu díru a místo, aby šel skrze kleště k díře druhé zahrne rovnou kleště... Nermuťte se a kleště vyndejte(pozor na prsty, budou nalíčené),šachtičku opět vyčistěte a opět osaďte zpět, květináč přikopte, obsypte a hlavě otevřete znovu otvor, který hlodavec zacpal a čekejte do odpoledne na výsledek. Přestane-li hlodavec díry zapávat a přesune-li se na jiné místo, celý proces lovu přeneste na toto nové místo. Trpělivost růže přináší a tato metoda mi odhalila, že tento boj není bojem s větrnými mlýny. Ulevila od vzteku a tahání vody, toť metoda s minimálním výsledkem. Minulý týden jsem četl inzerát, kde již evidentně zoufalý člověk nabízel 3 tis. za ulovení tohoto hlodavce na jeho zahradě... Chápu jej, sám jsem bojoval 2 roky neúspěšně.
Lovu zdar!