Zdravim. Neem Azal som proti madelinkam pouzil v piatok 6.6. Nebolo to planovane, ale zostalo mi tak akurat na tie moje zemiaky po postreku vosiek na broskyniach. V sobotu 14.6. si na zemiakovej vnati uz pochutnavali larvy najnizsieho stadia. To bol ich prvy vyskyt tento rok. Bol som v tom, ze ucinok azadirachtinu bude trvat trochu dlhsie. Dalsi postrek uz skusat nebudem, Azadirachtin si setrim na vosky, je to prilis drahe. Ale aj tak som jeho ucinnostou stale viac sklamany. Vosky na broskyniach, kt. dostali uz 2. davku su tam stale, hoci produkuju menej medovice a nerozliezaju sa, no ani po 2 tyzdnoch od prveho postreku sa ich kolonie nezmensili. Kedysi sa na mandelinky predaval Novodor, co bol kmen b. thuringensis ucinny prave na tohto skodcu, biobit je iny kmen, ten nie je ucinny. Ked nemate cas likvidovat mandelinky mechanicky, skusil by som mozno Spintor, do ovocnych stromov sa ho neodvazim pouzivat, lebo nie je selektivny, ale v zemiakoch by to nemal byt problem. Odporucam pozriet si knizku Botanicke pesticidy od R. Pavelu, je tam mnozstvo receptur na postreky z rastlinnych vyluhov.