v okolí je jich ještě dost...
Pasti byly nataženy prakticky neustále, stalo se z toho takové naše nechtěné hobby. Ale to uspokojeni... Důležité je vypozorovat chování krtků a nastražit na správné místo. Pak je to otázka hodiny až dvou dnů. Krtek prochází aktivní chodby cca jednou denně.
Pokud nebyla na zahradě aktivní chodba, byly pasti nastraženy v chodbách, kterými krtci přicházeli ze sousedních pozemků. A to se jim většinou stávalo osudným...
Protože jsem se problematikou zabýval poměrně intenzivně, pochopil jsem velmi rychle, že sázení kytiček, plašiče a chlupy nepovedou na naší 7000 m velké zahradě k úspěchu. Proto jsem hledal to nejlepší. Použil jsem značku Talpirid. Nejdříve "žížaly" s jedem. Fungovalo to, zlikvidovalo to jarní populaci, ale bylo to drahé. Navíc byla zavedena dovozní daň. Tak jsme zkusili jejich pasti. Jedna vyšla na 700, koupili jsme dvě. Dá se říci, že jsme tím byli nadšeni. Už jenom z toho pocitu, že HO držíte zlikvidovaného v ruce. Dokonce nás napadlo, že budeme pasti dovážet a prodávat u nás. Ale teď by se cena pohybovala okolo 800 CZK, což si myslím, že je hodně. Co si o tom myslíte?