Jak na krtka

host - 62.72 (?) 
13.1.2012 18:17

Jen tak po představu, jak to na jaře vypadalo...

Krtek kamarád...
Krtek kamarád...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 62.72 (?), 13.1.2012 18:22

Krtek kamarád...

Krtek kamarád...
Krtek kamarád...

host - 5.149 (?), 13.1.2012 18:36

Bohužel jsem to myslel ironicky. Ale je vidět, že Vás to baví a tak klidně pokračujte, Je to obdivuhodné téma.

Mr Big

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 13.1.2012 18:48

Trochu jsem si to myslel, i když jsem si nebyl jistý. Když člověka chytne zápal, zapomene se ohlížet za sebe. Ovšem viděl jsem i horší diskuse. Z top 10 absurdit vybírám:
- vybetonovat celou zahradu
- elektrickým proudem zahubit žížaly a tím krtka vyhladovět

host - 3.115 (?), 8.3.2012 10:45

kocourka máme, pořád venku, dokonce sou tu i jeho divocí kamarádi a krtek si vesele ryje dál, máme labradorku, co to jde, sme na zahradě pořád a přesto si ryje jak o život, dokonce stačí, když hrabu zahradu a otočím se a tam se nadzvedává hlína, očividně mu ten hluk nevadí :-(

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.197 (?), 4.4.2012 18:42

Na hluk si krtek zvykne. Viz louky u dálnic, pole u frekventovaných silnic. A to je nějaký randál.

host - 64.214 (?), 4.5.2011 0:44

Na krtky je nejlepsi kocour (ne kocka), ten nas uz vychytal celou zahradu 4000m2, ani jeden krtinec. Sem tam zakousne i maleho zajice.

Robin1 - (1) - 206.18 (?), 8.3.2012 11:31

Řebčík funguje. Alespoň u nás jo. Krtky jsme měli nějakých 5 let, to nám ještě navadily. Máme dlouhou zahradu a doprostřed délky jsme zasadily řebčík. Krtkové ustoupily na zbylé konce a setrvaly až do osázení zbytku zahrady. Vysledovaná účinnost cca 30m.

Jediným zádrhelem je, že když řebčík kvete tak smrdí jako h.v.n.o , ale doopravdy funguje.

host - 248.7 (?), 4.4.2012 16:40

Nám se docela osvědčil elektronický odpuzovač, i když tu čtu že jiným nepomáhá. Nevím. Ne snad že by byla zahrada prosta jediného krtince, sporadicky se něco objeví, ale nedá se to srovnat s tím, co tam bylo před instalací odpuzovače. To byla zahrada jedna velká krtina. Takže bych radila toto vyzkoušet. Už proto, že většina rad co tu zaznívá je dost nehumánních :(a proč se uchylovat k něčemu takovému, když existují mírumilovnější způsoby. I ten krtek určitě v přírodě k něčemu užitečný bude. Nemám ráda tenhle trend "zlikvidovat vše, co mi na zahradě nehraje do noty". Je lepší být s přírodou v souladu a využívat chytře její principy, a ne hned likvidovat vše co se mi nehodí.
L.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 11.4.2012 10:43

máme třetím rokem labradorku a co rok, to méně nor a krtinců a letos na jaře si troufnu říct, že zahrada je uklizena, kdekoliv se něco objeví, je tam, krtinec- rozhrabe-ušetří mi práci- a narušitele vyštěká nechá pachovou stopu a krtci se stěhují jinam, i kamarádka mi to samé tvrdila než jsme měli pejska, ale ten její byl tak aktivní, že rozhrabal celou zahradu, až nadávala, ale toje kapitola o výcviku a umravnění, jinak jsme zkoušeli vše-myšiplaš... sklopce...jed... vytopit...karbid... jsou všude a je jich moc, nikdy se jich nezbavíme na vždy, takže-labradorům zdar-

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz