Feramol proti slimákům
|
|
|
|
|
|
|
|
silvie - Stříbrný Zahrádkář (128) - 165.116 (?), 14.6.2010 10:26, zobrazeno: 32130x
Včera jsem po nasazení letniček hned posypala Feramolem proti slimákům, jinak by druhý den mohla sadit znovu.Pak jsem seděla na lavičce, odpočívala a koukala po zahrádce, najednou přiběhla malá, světlé hnědá myš, s tmavým pruhem přes záda a začala požírat zelené granulky Feramolu, asi ji hodně chutnaly, několikrát odběhla a zase se vrátila.Všechny granulky vyžrala.Měla jsem u sebe foťák, tak ji mám i na fotkách.Sypu krmení slimákům, mezitím to sežerou myši a slimáci v noci se pochutnají na mých květinách.Víte někdo, jak působí tyto granulky na myši, je to pro ně taky jed?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.105 (?), 15.6.2010 21:22
Účinnou látkou je síran železitý v koncetraci 10 g/1kg. Pro potkana a tedy plus minus i pro nějakou tu myš je LD50 síranu železitého 5000 mg/kg. Takže myška to asi přežije a navíc sežrala to, co bylo pro slimáky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 15.6.2010 21:25
Chcípne na jed na myši, jen to déle trvá. Kolem tří dnů. jinak by vyčůraní potkani jedy nežrali.
Jdu Feramol hodit teď večer, tak snad ho sežerou ti správní příjemci :-)
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 147.108 (?), 15.6.2010 21:36
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.105 (?), 15.6.2010 21:47
Aj, je tam překlep :-) Jasně, nějak mi to bliklo hlavou, protože jsem dnes byl stříkat trávník síranem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 132.69 (?), 16.6.2010 14:22
Zjistil jsem, že než sedět a koukat se, jak krmím živočichy různými jedy, je lepší hnědé slimáky sesbírat a obyčejným prakem je teleportovat co nejdál za plot. Je to humánní a čestné.
Někdo sice namítá, že slimák se může vrátit a cestou zpět navíc vyhladovělý, ale stačí ho znovu poslat do dáli a po druhé se již nepřiplazí. Na zahrádce se vám nebudou kumulovat jedy, vy zůstanete zdraví, bdělí a ve střehu, což je v dnešním režimu nanejvýš potřebné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 16.6.2010 18:01
Ty el-plzáky je potřeba likvidovat při každé příležitosti. Rozhlédněte se pořádně v parcích, na loukách, v zahradách, prostě všude kde je něco zeleného, a uvidíte jich obrovské spousty - jsou nechutně přemnožení a všude rozlezlí. Rozšlapávám je, sekám, napichávám na drát, trávím - NIKDY setkání se mnou nepřežijí ať se to někomu líbí nebo ne. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|